Το Μουσείο Μου: Το Μουσείο ως Σημείο Συνάντησης

mymuseumΣυνέδριο

20-21.11.2019 | Αθήνα, Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138
22.11.2019 | Θεσσαλονίκη, Μέγαρο Μουσικής

Στην ένατη κατά σειρά διοργάνωση, επαγγελματίες από τον μουσειακό και τον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικοί, θεωρητικοί και ακτιβιστές θα διερευνήσουν πώς τα μουσεία μπορούν να λειτουργήσουν ως χώροι για διαπολιτισμικό διάλογο, ακτιβισμό και συμμετοχή διαφορετικών κοινοτήτων.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόσκληση για αίτηση συμμέτοχης στη διαμονή Frontières 2020

grec_immigrationΠροθεσμία υποβολής : 21.10.2019 μεσάνυχτα (ώρα Γαλλίας)

Πρόσκληση υποβολής project 2020

H διαμονή Frontières 2020 του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Μετανάστευσης και του Ομίλου Κινηματογραφικών Ερευνών και Δοκιμίων (GREC), λειτουργεί από το 2014. Η πολυβραβευμένη Σενεγαλέζα σκηνοθέτις DyanaGaye θα είναι η ανάδοχός της για το 2020.

Διαβάστε Περισσότερα

1η Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Πολιτισμών

bon_ete23-28.09.2019 | Αθήνα

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης διοργάνωσης της Εβδομάδας των Ευρωπαϊκών Πολιτισμών, περίπου 20 μορφωτικοί και πολιτιστικοί οργανισμοί και ευρωπαϊκές πρεσβείες οργανώνουν ποίκιλες εκδηλώσεις στην Αθήνα, με σκοπό να προβληθεί η πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόσκληση για υποβολή υποψηφιότητας 2020: πρόγραμμα καλλιτεχνικών διαμονών στην Cité internationale des arts στο Παρίσι

cite-des-artsΠροθεσμία υποβολής υποψηφιότητας: 25 Αυγούστου 2019 ως τα μεσάνυχτα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο στο Παρίσι ξεκινάει τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το έτος 2020 για το πρόγραμμα καλλιτεχνικών διαμονών στη Cité internationale des arts στο Παρίσι.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ξένους καλλιτέχνες που επιθυμούν να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους πρότζεκτ και την έρευνά τους στο Παρίσι, για μια περίοδο τριών ή έξι μηνών, με την προϋπόθεση να υποστηρίζονται από έναν ή περισσότερους πολιτιστικούς εταίρους.

Διαβάστε Περισσότερα