Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019: Η γαλλική παρουσία στο φεστιβάλ

athens festivalΙούνιος - Αύγουστος 2019 | Αθήνα & Επίδαυρος

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μία από τα σημαντικότερες εκδηλώσεις του σύγχρονου ζωντανού θεάματος στην Ελλάδα, προσκαλεί κάθε χρόνο χιλιάδες θεατές να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού και θεάματα δρόμου. Το Φεστιβάλ είναι επίσης, με το Λύκειο Επιδαύρου, μια διεθνής σχολή, αφιερωμένη στο αρχαίο θέατρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Ionesco - Η φαλακρή τραγουδίστρια

falakri tragoudistriaΟμάδα θεάτρου Ατονάλ

13.05 - 09.06.2019 | Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Γραμμένο το 1948, το έργο Η φαλακρή τραγουδίστρια καθιερώνει ουσιαστικά το Θέατρο του Παραλόγου, καταρρίπτοντας όλους τους συμβατικούς κανόνες τις κλασικής δραματουργίας.

Διαβάστε Περισσότερα

1η έκδοση Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου της Μήλου

milos thumbnail11.05-09.06.2019 │Μήλος

Η νέα σύγχρονη δημιουργία σας δίνει ραντεβού στο Αρχαίο Θέατρο της Μήλου από τις 11 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου. Μια νέα θεατρική εμπειρία στην καρδιά του Αιγαίου. Ένα νησί ως κατοικία για καλλιτεχνικούς πειραματισμούς, ένα σταυροδρόμι για τους δημιουργούς του αύριο, η ευκαιρία να διασχίσουν τα πολιτιστικά σύνορα και να αναζητήσουν ένα κοινό όραμα με τον τοπικό πληθυσμό.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι Δούλες του Jean Genêt

les_bonnesArghirisXafis11.10.2018-13.01.2019 | Θέατρο Νέου Κόσμου

Ο Cezaris Graužinis σκηνοθετεί τις Δούλες του Jean Genêt, επιλέγοντας για τους ρόλους τρεις άνδρες ηθοποιούς. Τρεις άνδρες υποδύονται τρεις γυναίκες θανάσιμα δεμένες μεταξύ τους. Ο ναρκισσισμός, η ζήλεια και η απεγνωσμένη αναζήτηση του έρωτα τις συνδέουν ακατάλυτα.

Διαβάστε Περισσότερα

Bernard-Marie Koltès

marie_koltesΣτην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι

07.10.2018-31.01.2019 | Cartel Τεχνοχώρος, Βοτανικός

Αυτή τη Δευτέρα 12/11/2018, ο Δημήτρης Δημητριάδης θα παρακολουθήσει την παράσταση "Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι" και θα συνομιλήσει με το κοινό. Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη και σε σκηνοθεσία του Κώστα Ζάπα, «ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες δημιουργούς» (Cineuropa), γνωστού από την συνεργασία του με τον Lars von Trier και την περιβόητη Zentropa.

Διαβάστε Περισσότερα

Tragedy 2.0

tragedy2_0Αρχαίο δράμα & ψηφιακή εποχή

02-18.10.2018 | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σε συνεργασία με το διεθνώς αναγνωρισμένο Ερευνητικό Εργαστήριο LabexArts/ArTeC του Πανεπιστημίου Paris 8 Vincennes-Saint Denis, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πραγματοποιεί το τεχνικό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Tragedy 2.0», σκοπός του οποίου είναι η μελέτη της σχέσης μεταξύ τέχνης, επιστήμης και τεχνολογιών.

Το πλούσιο ερευνητικό πρόγραμμα στη διατομή τέχνης και τεχνολογίας, μελετά την ανάπτυξη του ψηφιακού τομέα και την τεχνοεπιστήμη που βοηθάει τον σύγχρονο άνθρωπο στην επιβίωσή του και στη δημιουργία πολιτειών και κοινωνίας. Παραμένει το ερώτημα των ορίων, του τρόπου και του στόχου.

Διαβάστε Περισσότερα

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018 | H γαλλική παρουσία στο φεστιβάλ

ath_epid_201801.06-18.08.2018 | Αθήνα & Επίδαυρος

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είναι σήμερα μία από τα σημαντικότερες εκδηλώσεις του σύγχρονου ζωντανού θεάματος στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, χιλιάδες θεατές παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού και πιο πρόσφατα θεάματα δρόμου. Το Φεστιβάλ είναι επίσης μια διεθνής σχολή, αφιερωμένη στο αρχαίο θέατρο. Φέτος, η γαλλική σκηνή είναι και πάλι στο πρόγραμμα με ποικίλες και ενδιαφέρουσες παραγωγές.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι Δούλες του Jean Genet

les-bonnesNέος κύκλος παραστάσεων: 17.04 - 19.05.2018 | Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

«Οι δυο δούλες είναι εδώ – οι αφοσιωμένες υπηρέτριες... Δεν σας φοβόμαστε πια… Αυτή τη φορά θα φτάσουμε μέχρι το τέλος...»

Έχουν περάσει πενήντα ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση αυτού του έργου στο Θέατρο Τέχνης (σκηνοθεσία Δ. Χατζημάρκος, μετάφραση Ο. Ελύτης, 1968). Φέτος, οι Δούλες ξαναστήνουν το άγριο, απελπισμένο αλλά και τρυφερό παιχνίδι τους. Ένα σκληρό και ταυτόχρονα ποιητικό έργο για την εξουσία, την καταπιεσμένη οργή, τη βία αλλά και τη βαθιά ανάγκη του ανθρώπου να ονειρεύεται ότι μπορεί να ξεφύγει από αυτό που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «μοίρα».

Διαβάστε Περισσότερα