Έκθεση «Έρωτες το καλοκαίρι»

elina belou thumbnailElina Belou - Κεραμικά

Έκθεση 18.03-10.04.2019 | Café - IFG

Εμπνευσμένη από το χρόνο που πέρασε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών η Γαλλίδα καλλιτέχνιδα της κεραμικής Ελίνα Μπελού, η εγκατάσταση Έρωτες το Καλοκαίρι αποτελείται από μεγάλα περιδέραια κατασκευασμένα από πήλινα κομμάτια και επιχρυσωμένα με φύλλα χρυσού, κρεμασμένα στους τοίχους.

Η παρέμβαση, αυτή η χειρονομία, σχεδιάστηκε ειδικά για τον χώρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Διερευνητική αποστολή: Ένας αιρετός και ένας καλλιτέχνης-τεχνίτης

Mission_reperage_mars19Mάρτιος 2019 | Ρόδος

Μία ιδιότυπη δράση αναζήτησης ενός αιρετού και ενός καλλιτέχνη-τεχνίτη που συναντιούνται για να μιλήσουν για την πόλη, είτε ως κάτοικοι είτε ως επισκέπτες, στο διάστημα μίας μέρας, στο διάστημα μίας διαδρομής. Μετά την Κρήτη και την Ελευσίνα, μία νέα αποστολή θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανδρέας Κοντέλλης: The Walls

KONTELLISΈκθεση ζωγραφικής

07-23.11.2018 | Καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου - IFG

Η παλίμψηστη γραφή στους τοίχους των Εξαρχείων, όπου ζει ο καλλιτέχνης, αποτέλεσε την έμπνευση και το έναυσμα για τη δημιουργία μιας ενότητας έργων, με τίτλο «The Walls».

Επιμέλεια: Λουίζα Καραπιδάκη
Με την υποστήριξη του Olivier Prudhomme

Διαβάστε Περισσότερα

Temps Zero & Void

tempszero et voidSound & image performance

08.06.2018, 20.00 ́ | IFG

Το Temps Zero και το Void παρουσιάζουν σε μια βραδιά τα αποτελέσματα ενός εβδομαδιαίου δημιουργικού εργαστηρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα με μια ομάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών: 12 εικαστικοί και 4 ηχητικοί καλλιτέχνες, υπό την καθοδήγηση των φωτογράφων Michael Ackerman και Stéphane Charpentier και της συνθέτριας Alyssa Moxley.

Διαβάστε Περισσότερα

Φεστιβάλ Νάξου

pyrgos bazaiouΈκθεση Around & About

27.05–27.09.2018 | Πύργος Μπαζαίου – Νάξος

Μια ομάδα καλλιτεχνών έρχεται φέτος στη Νάξο να εγκαταστήσει νέες δημιουργίες στον Πύργο Μπαζαίου. Οι καλλιτέχνες Wild Drawing (IDN/GR), Patricia Garcia-Gomez (USA), Lisa Kaftori (USA), Aris Marakis (IT), Laurent Reynès (FR) φτάνουν τον Μάιο στο νησί και αναπτύσσουν τον δικό τους δημιουργικό διάλογο με το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του χώρου.

Διαβάστε Περισσότερα

14o Athens Digital Arts Festival

hanakaiHakanaï | Andrien M & Claire B

25.05.2018, 22:00-22:40 | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Banquet Hall

Το πιο αναγνωρισμένο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών στην Ελλάδα, Athens Digital Arts Festival, προσκαλεί για την 14η διοργανωσή του την πρωτοπόρο Γαλλική καλλιτεχνική ομάδα Andrien M & Claire B, η οποία θα παρουσιάσει μια solo χορογραφική περφόρμανς με τίτλο Hakanaï.

Διαβάστε Περισσότερα