Μπορεί το πράσινο να σώσει την πόλη;

LE_PAYSAGEΠλατό Media | Πράσινο στην πόλη | ΒΙΝΤΕΟ (ελληνικά)

Κύκλος | Ο λόγος στους δημιουργούς

27.02.2018, 19.30΄ | IFG

Ελάτε να διερευνήσουμε μαζί το θέμα των χώρων πρασίνου στην πόλη και να συναντήσουμε εμπνευσμένους ανθρώπους σε ένα πλατό media, για μια βραδιά όπου θα μοιραστούμε εμπειρίες και ορθές πρακτικές. Θα ακολουθήσει συζήτηση με ποτό με τους συμμετέχοντες.

NIKE AIR MAX

Το πράσινο και η αρχιτεκτονική τοπίου αποτελούν ισχυρούς μοχλούς οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης κάθε τόπου. Επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής των κατοίκων στο κέντρο της πόλης, βελτιώνοντας την υγεία, την ευεξία, την κοινωνική συνοχή και την αισθητική.

Απευθείας μετάδοση στο Διαδίκτυο με ταυτόχρονη μετάφραση στο www.ifg.gr και στο Twitter μέσω του #IFGLIVE

Πώς μπορούν άδειοι χώροι της πόλης να μεταμορφωθούν σε «μητροπολιτικά πάρκα» με ελεύθερη πρόσβαση και συγχρόνως σε χώρους γνώσης, συνάντησης και έκφρασης ταλέντων; Ένα παράδειγμα είναι το project «Foresta, émergence collective d'un parc métropolitain dans les quartiers Nord de Marseille», το καινούργιο πάρκο έκτασης 160.000 τ.μ., στη βόρεια Μασσαλία.

Σε συνεργασία με την ομάδα Yes we camp

Η ομάδα Yes we camp είναι μια κολεκτίβα που αποτελείται από αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου, ξυλουργούς, μηχανικούς, διοικητικά στελέχη, καλλιτέχνες, κηπουρούς, μάστορες, υπεύθυνους θεαμάτων, γραφίστες και δημιουργήθηκε με αφορμή το έργο «Camping Marseille» 2013, με κοινό στόχο την επιθυμία συνεχούς παρέμβασης στο αστικό τοπίο για να υποστηριχθούν νέες χρήσεις, να προκύψουν συναντήσεις, να εκφραστούν απόψεις και να μεταδοθεί η επιθυμία παρέμβασης στους χώρους που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Συμμετέχουν:

Léa Ortelli, μέλος της κολεκτίβας, επικεφαλής του έργου «Foresta»

Oscar Landais, μέλος της κολεκτίβας

Κωνσταντίνος Μαχαίρας, εκτελεστικός διευθυντής της ΜΚΟ Organization Earth

Νίνα Ιωαννίδου, floral designer

Τη συζήτηση συντονίζει η Αλεξία Κεφαλά.


Επόμενα ραντεβού:

24.04.2018 | Πράσινες στέγες: μια λύση για την πόλη

Νοέμβριος | Αρχιτέκτονας τοπίου: ένα επάγγελμα του μέλλοντος


Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση

Απευθείας μετάδοση στο Διαδίκτυο με ταυτόχρονη μετάφραση στο www.ifg.gr και στο Twitter μέσω του #IFGLIVE