Έκθεση «Οι εκδόσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (1945-1990)»

Μια μοναδική εκδοτική περιπέτεια

02-25.02.2019 | IFG

Για πάνω από σαράντα χρόνια, από το 1945 έως το 1990, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ανέπτυξε μια αξιοσημείωτη εκδοτική δραστηριότητα, σε συνεργασία πρώτα με τις εκδόσεις Ίκαρος και μετά κάτω από την ευθύνη του διευθυντή του, τον Octave Merlier, εκδίδοντας στα ελληνικά Γάλλους συγγραφείς ή αντίστροφα, μεταφράζοντας σύγχρονους Έλληνες ποιητές και συγγραφείς.

Διαβάστε Περισσότερα

Ολονυχτία Ανάγνωσης

nuit_lecture_lfh2 Μήνες Ανάγνωσης – 10 Μυθιστορήματα Σε Διαγωνισμό – 1 Επιλεγμένο Μυθιστόρημα

18.01.2019, 18.00΄ | Ελληνογαλλική Σχολή Eugène Delacroix

Οι μαθητές της Β' Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Eugène Delacroix θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση για μία συμμετοχική ανάγνωση ενός ολόκληρου σύγχρονου γαλλόφωνου μυθιστορήματος μπροστά σε κοινό.

Μετά από δυο μήνες ανάγνωσης, ανταλλαγής ιδεών και συζητήσεων, οι μαθητές σας προτείνουν να ξενυχτίσετε μαζί τους με την ανάγνωση του μυθιστορήματος, που θα έχουν επιλέξει να σας διαβάσουν.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες του Institut français - Paris

(Πρόκειται για διαφορετικό πρόγραμμα από το PAP de l’Institut français d’Athènes - Jacqueline de Romilly!)

vivlioΣτα πλαίσια της πολιτικής για την υποστήριξη της μετάφρασης των Γάλλων συγγραφέων, το Institut français de Paris, ο πολιτιστικός φορέας του γαλλικού Υπουργείου εξωτερικών, ξεκινάει την πρώτη για φέτος φάση του Προγράμματος βοήθειας για την αγορά δικαιωμάτων.

Αφορά όλα τα είδη των βιβλίων εκτός από τα εκπαιδευτικά, τα τεχνικά και τα πρακτικά (μαγειρική, ταξιδιωτικοί οδηγοί, κτλ.).

Η ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μήνες μετά την συνεδρίαση της επιτροπής.

Διαβάστε Περισσότερα

AthensCon 2018

AthensCon17Η μεγάλη γιορτή της ποπ κουλτούρας!

01 & 02.12.2018 | Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (TaeKwonDo

Οι θαυμαστές της έβδομης και της ένατης τέχνης, των κόμικς, οι λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών, του cosplay και της λογοτεχνίας του φανταστικού (επιστημονικής και μη) έχουν τον Δεκέμβριο την τιμητική τους.

Το φεστιβάλ κόμικς και ποπ κουλτούρας AthensCon, που κοντεύει να φτάσει τα επίπεδα των αντίστοιχων διοργανώσεων του εξωτερικού, θα προσφέρει για τέταρτη συνεχή χρονιά έναν διήμερο πλούσιο σε εκδηλώσεις, συναντήσεις, εργαστήρια και πολλές άλλες «πολύχρωμες» και...υπερ-ηρωικές δραστηριότητες.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Michel Volkovitch και Tο Μέλι των αγγέλων

VolkovitchΈνας εκδοτικός οίκος για το ελληνικό βιβλίο

Μεταφραστής εδώ και πολλές δεκαετίες, με 250 μεταφρασμένους συγγραφείς στο ενεργητικό του, ο Michel Volkovitch συνέβαλε αποφασιστικά στη διάδοση της νεοελληνικής λογοτεχνίας στη Γαλλία.

16.10.2018 | Βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο

Η επιθυμία του Michel Volkovitch να φέρει στο προσκήνιο τον πλούτο αλλά και την ποικιλομορφία των ελληνικών φωνών, τον οδήγησε, το 2013, να ιδρύσει τον δικό του εκδοτικό οίκο, Το Μέλι των αγγέλων, στον οποίο δημοσιεύονται αποκλειστικά και μόνο έργα Ελλήνων συγγραφέων. Κλασικοί και σύγχρονοι δημιουργοί περιλαμβάνονται στο κατάλογό του και κυρίως, έργα που οι περισσότεροι εκδότες διστάζουν να δημοσιεύσουν ή δημοσιεύουν ελάχιστα: ποίηση, νουβέλα, σύγχρονο θέατρο.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνέδριο Georges Simenon

Georges_Simenon«Simenon, από το γράμμα στην εικόνα» | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

04 & 05.10.2018 | Auditorium Theo Angelopoulos

Ο Georges Simenon είναι ο γαλλόφωνος συγγραφέας με τις περισσότερες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές των έργων του. Στο νου έρχονται πρώτα τα εκατοντάδες επεισόδια του «Επιθεωρητή Maigret» που προβλήθηκαν επί σειρά ετών στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι μεταφορές των «σκληρών μυθιστορημάτων» (στα οποία δεν πρωταγωνιστεί ο Maigret) είναι αυτές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των κριτικών.

Διαβάστε Περισσότερα