Από την γλωσσική ποικιλότητα στην προσέγγιση της πολυγλωσσίας

diversite_plurilinguismeΠροβληματισμοί και προοπτικές | ΒΙΝΤΕΟ

01.10.2019 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Ζούμε σ' έναν κόσμο κατ' εξοχήν πολυγλωσσικό στον οποίο η κινητικότητατων πολιτών διαμορφώνει πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα. Καθίσταται λοιπόν αναγκαίο να διερευνηθεί το πώς άλλες γλώσσες, εκτός της μητρικής, μπορούν να βοηθήσουν στη γνωστική ανάπτυξη και να αποτελέσουν εφόδιο και όχι τροχοπέδη. Η πρόκληση που αντιμετωπίζει το σύγχρονο ελληνικό σχολείο είναι ο δημιουργικός διάλογος των γλωσσών και των πολιτισμών.

Nike Jordan Melo Shoes

Διαβάστε Περισσότερα

Σλαμ ποίησης

Slam_thumbnailΕπιμόρφωση στη Γραφή Σλαμ

Για τους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο 1ο διασχολικό τουρνουά Σλαμ του Μαρτίου 2020

20 & 27.09, 17.00-19.00 | Αίθουσα Roger Milliex – IFG

To Σλαμ αποτελεί μία δυναμική, δημιουργική και παιδαγωγική δραστηριότητα έκφρασης που δικαιούται να έχει μία θέση σε ένα χώρο διάδοσης της γαλλοφωνίας και γνωριμίας με τη γλώσσα, όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μία επιμόρφωση στη γραφή ΣΛΑΜ που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στη συνέχεια με τις τάξεις τους, σε ένα διασχολικό τουρνουά Σλαμ.

Highsnobiety Sneakers

Διαβάστε Περισσότερα

3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της FIPF : «Γαλλικά, πάθος για το αύριο!»

congres_201904-08.09.2019 | Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης

Η Διεθνής Ομοσπονδία Καθηγητών Γαλλικής (FIPF), ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδος (APF FU) και ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (APLF DU), σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, με πανεπιστήμια, με επίσημους εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας καθώς και με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (OIF) και των Γαλλόφωνων Πρεσβειών στην Ελλάδα, διοργανώνουν το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της FIPF : «Γαλλικά, πάθος για το αύριο!» που θα διεξαχθεί στην Αθήνα με την παρακάτω θεματική: «Στοχασμοί σχετικά με τη θέση της γαλλικής γλώσσας στις μεταβαλλόμενες κοινωνίες».

New Arrivals

Διαβάστε Περισσότερα

Επιμορφωτική Διημερίδα: «Ενδυναμώνοντας τους εκπαιδευτικούς στους ρόλους και το έργο τους: νέες προσεγγίσεις στη Διδακτική της Γαλλικής Γλώσσας»

Formation_Rhodeσ20 & 21.06.2019 | Ρόδος

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής Γλώσσας του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Αγλαΐα Γαλανοπούλου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δια της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου σε θέματα δια βίου μάθησης και Προέδρου του ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς», Χαρίκλειας Γιασιράνη, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, οι Καθηγητές/ τριες της νήσου Ρόδου, συνδιοργανώνουν επιμορφωτική Διημερίδα με θέμα: «Ενδυναμώνοντας τους εκπαιδευτικούς στους ρόλους και το έργο τους: νέες προσεγγίσεις στη Διδακτική της Γαλλικής Γλώσσας».

Αναλυτικό πρόγραμμα

Air Jordan V High Supreme

Ημερίδα επιμόρφωσης APF-FU Grèce: «Η πραγματική ζωή στο σχολείο»

apf09.02.2019, 10.00-14.00' | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Τις διαλέξεις διοργανώνει ο Σύλλογος καθηγητών γαλλικής γλώσσας Ελλάδος.

Πρόγραμμα
10.00-11.30 : «Δυσφορία στην εκπαίδευση»
Ομιλήτρια: Ελένη Κουκούλη, ψυχολόγος-εκπαιδευτικός

Air Jordans

Διαβάστε Περισσότερα