Σαββατοκύριακο γαλλόφωνου κινηματογράφου στο σχολείο

cinema_francophone_ursΣάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 | Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στηρίζει την εξαιρετική πρωτοβουλία της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών και του Βαρβακείου Πρότυπου Γυμνασίου για ένα ξεκίνημα του νέου έτους με γαλλόφωνο κινηματογράφο.

Με την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης

Αναλυτικό πρόγραμμα

Εκπαιδευτική συνεργασία: συναντήσεις του Ακολούθου εκπαιδευτικής συνεργασίας με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδος

Photo Patras thessaloniqueΣτο πλαίσιο της εκπαιδευτικής συνεργασίας και των αποστολών του στην περιφέρεια, ο κύριος Pierre-YvesTurellier, Ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από τους Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου γαλλικής γλώσσας και εκπροσώπους των Γαλλικών Ινστιτούτων της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, συνάντησε τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης: κυρία Ελένη Αναστασοπούλου, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 στη Λάρισα, τον κύριο Παναγιώτη Ανανιάδη, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη και τον κύριο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 στην Πάτρα.

Διαβάστε Περισσότερα

35oς Διεθνής Διαγωνισμός του Νέου Συγγραφέα στη Γαλλική Γλώσσα

35eConcoursJeuneEcrivainΔιαγωνισμός Διηγήματος 2019

Είστε μεταξύ 15 και 27 χρόνων, μοιράζεστε το πάθος για τη γραφή, ονειρεύεστε μία μέρα τα κείμενά σας να διαβαστούν και να εκδοθούν; Ο Διεθνής Διαγωνισμός του Νέου Συγγραφέα στη Γαλλική Γλώσσα είναι για εσάς…

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ!

Ανέκδοτα έργα μυθοπλασίας, σε πεζό λόγο (νουβέλες, παραμύθια, αφηγήματα) γραμμένα στη γαλλική γλώσσα.

Προθεσμία αποστολής των κειμένων: 15 Φεβρουαρίου 2019

 

Διαβάστε Περισσότερα

H πιστοποίηση LabelFranceÉducation χορηγείται για 2η χρονιά στο Ελληνικό Τμήμα της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά

LabelFranceÉducationΤο Ελληνικό Τμήμα της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά απέκτησε για 2η χρονιά την πιστοποίηση LabelFrancEducation. Πρόκειται για το μοναδικό σχολικό ίδρυμα στην Ελλάδα που απολαμβάνει της πιστοποίησης αυτής για το σύνολο των τάξεων Α’ έως Γ’ Γυμνασίου και Α’ και Β’ Λυκείου.

Η πιστοποίηση LabelFrancEducation χορηγείται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα εγγυημένης ποιότητας που παρέχουν δίγλωσση διδασκαλία με ενισχυμένη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας και άλλων μη γλωσσικών μαθημάτων στα γαλλικά. Συγκαταλέγεται μεταξύ των αξόνων του σχεδίου για την γαλλική γλώσσα και την πολυγλωσσία που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Emmanuel Macron στις 20 Μαρτίου 2017. 285 σχολικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο είναι πλέον πιστοποιημένα.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόγραμμα νέας σχολικής χρονιάς 2018: εκδηλώσεις για μαθητές τον Οκτώβριο 2018 στο ΓΙΕ

MatineesΑγαπητοί εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας,

Για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει, υπό τον τίτλο «Τα μαγεμένα πρωινά του Γαλλικού Ινστιτούτου», εκδηλώσεις αφιερωμένες στους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας και στις τάξεις μαθητών τους!
Οι εγγραφές ξεκίνησαν ήδη! Οι θέσεις είναι περιορισμένες βάση χωρητικότητας του Auditorium Theo Angelopoulos. Κάντε άμεσα εγγραφή της τάξης σας!
Επικοινωνία: sce@ifa.gr

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Η ομάδα του Τμήματος εκπαιδευτικής συνεργασίας

Διαβάστε Περισσότερα