Διαγωνισμός ποίησης για εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης: « Ma langue française »

Affiche_version_005Από 16.10 έως 15.11.2019

Εκπαιδευτικοί της Ελλάδας, δώστε φωνή στην έμπνευσή σας!

Το Περιφερειακό γραφείο Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας(BRECO), δια μέσω του Περιφερειακού γαλλόφωνου κέντρου Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CREFECO), διοργανώνει διαγωνισμό ποίησης στη γαλλική γλώσσα, με θέμα «Η γαλλική μου γλώσσα», από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας

jourduprof

28.11.2019 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στις 28 Νοεμβρίου 2019, σε κάθε γωνιά του κόσμου, οι καθηγητές γαλλικής γλώσσας έχουν την τιμητική τους γύρω από το θέμα της δημιουργικότητας και της καινοτομίας!
Τι πιο αυτονόητο από την ανάδειξη του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού που αποτελεί καθημερινή δέσμευση στην υπηρεσία της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας:

jourduprofΚάλεσμα για την συλλογή μαρτυριών, εκθέσεις εμπειριών και καλών πρακτικών

28.11.2019 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Κατά την ομιλία του για τη γαλλοφωνία τον Μάρτιο του 2018, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξέφρασε την επιθυμία ανάδειξης του έργου των εκπαιδευτικών γαλλικής γλώσσας, προτείνοντας μεταξύ άλλων δράσεων, την «καθιέρωση μίας Παγκόσμιας Ημέρας του Εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας».

Η ημερομηνία που ορίστηκε για τον εορτασμό της φετινής παγκόσμιας ημέρας είναι η 28η Νοεμβρίου. Το θέμα που επιλέχθηκε είναι «καινοτομία και δημιουργικότητα». Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.lejourduprof.com

Δείτε το κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας της Ελλάδας εδώ

Ψηφιακός Νοέμβρης

nov_numΈνα καινούριο ετήσιο ραντεβού

Νοέμβριος 2019 | IFG

Ο «Ψηφιακός Νοέμβρης» είναι ένα καινούριο ετήσιο ραντεβού αφιερωμένο στην ψηφιακή δημιουργία, στις καινοτόμες πρακτικές όπου όλοι καλούνται να παίξουν, να δοκιμάσουν, να ανακαλύψουν και να ανταλλάξουν.

Διαβάστε Περισσότερα

Από την γλωσσική ποικιλότητα στην προσέγγιση της πολυγλωσσίας

diversite_plurilinguismeΠροβληματισμοί και προοπτικές | ΒΙΝΤΕΟ

01.10.2019 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Ζούμε σ' έναν κόσμο κατ' εξοχήν πολυγλωσσικό στον οποίο η κινητικότητατων πολιτών διαμορφώνει πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα. Καθίσταται λοιπόν αναγκαίο να διερευνηθεί το πώς άλλες γλώσσες, εκτός της μητρικής, μπορούν να βοηθήσουν στη γνωστική ανάπτυξη και να αποτελέσουν εφόδιο και όχι τροχοπέδη. Η πρόκληση που αντιμετωπίζει το σύγχρονο ελληνικό σχολείο είναι ο δημιουργικός διάλογος των γλωσσών και των πολιτισμών.

Διαβάστε Περισσότερα