Προβολή του ντοκιμαντέρ «Το παραφορτωμένο μου μυαλό»

hyperconnectes thumbnailΚύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

Σκηνοθεσία: Laurence Serfaty, 2016 - Διάρκεια: 52 λεπτά

26.03.2019, 19.00' | Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει τη δεύτερη προβολή μιας ταινίας για την επιστήμη στις 26 Μαρτίου 2019 πάνω σε ένα θέμα που συνδέει δύο στοιχεία της καλής διαβίωσης: την υγεία και την πρόσβαση στην τεχνολογία. Η σύνδεση της προόδου, της υποστήριξης και της διευκόλυνση της καινοτομίας στον 21ο αιώνα, η καθολική πρόσβαση στην τεχνολογία της πληροφορίας και της επικοινωνίας έχουν επίσης μια σκοτεινή πλευρά που πρέπει να εξεταστεί: αυτή της εξάρτησής μας από αυτά και της αλλαγής της ποιότητας ζωής μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Αναπτύσσοντας την οικονομία της ευημερίας

ateliers_jeuness_innovΚύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

Το Γαλλικό Ινστιτούτο σας προτείνει μια εξερεύνηση του τομέα ενασχόλησης της τεχνολογικής καινοτομίας σε θέματα εκπαίδευσης (Edtech).

Μάρτιος – Απρίλιος 2019 | IFG

Εργαστήρια εκπαίδευσης με γαλλόφωνες τάξεις ελληνικών σχολείων
Συντονισμός: makerspace ΕΜΚ

Έλλειψη παιχνιδιών στην αυλή του σχολείου; Μια ιδέα για ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για την τάξη; Ή απλώς περιέργεια για τις ψηφιακές τεχνολογίες;

Διαβάστε Περισσότερα

Υγεία: η διατροφή κάτω από το βλέμμα της επιστήμης

bien-etreΚύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί» | ΒΙΝΤΕΟ

21.02.2019, 18.30΄| Αμφιθέατρο Μουσείου Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών

Το 2019, ο κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί» προτείνει μια επισκόπηση καινοτομιών που βελτιώνουν την καλή διαβίωση, σημαντικός παράγοντας της στην ανάπτυξη των κοινωνιών μας.

Φέτος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, προβάλλει καινοτόμες δράσεις, εκτός πρωτευούσης. Έτσι η πρώτη εκδήλωση του κύκλου μεταφέρεται στην Πελοπόννησο, στην Πάτρα, πόλη με έντονη δραστηριότητα στο χώρο της καινοτομίας. Η σημαντική αυτή πόλη της πελοποννησιακής περιφέρειας, στην οποία εδρεύει το 4ο σε παγκόσμια κατάταξη ελληνικό Πανεπιστήμιο και ένα από τα πιο δραστήρια πανεπιστημιακά πάρκα της χώρας, εντάσσεται απόλυτα στο πρόγραμμα αποκέντρωσης του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Διαβάστε Περισσότερα

Προβολή ταινίας: «2101 επιστήμες και μυθοπλασία» του Patrick Chiuzzi

projection24_01Κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

24.01.2019, 18.30΄| Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Για να γιορτάσει την αρχή του 2019 και την αγάπη του για τις επιστήμες, το Γαλλικό Ινστιτούτο σας προσκαλεί σε μια διαφορετικού τύπου προβολή. Πρόκειται για μια ταινία η οποία συνδυάζει επιστημονική φαντασία και συνεντεύξεις επιστημόνων, με στόχο την εξερεύνηση και τη μελέτη πιθανών καινοτομιών του μελλοντικού κόσμου, οι οποίες θα επηρεάσουν τον τρόπο διαβίωσής μας και θα αλλάξουν για πάντα τις ζωές μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Kυκλική Oικονομία: ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων & μοντέλα μετάβασης

circ_poster.Σε συνδιοργάνωση με το LUDD και τη CIRCUL’R

Κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί»

13.12.2018, 18h30-23h00 | LUDD (Τσοτυλίου 3, Αθήνα 104 47)

Η πρόκληση της μετάβασης σε μία κυκλική οικονομία απαιτεί κάτι περισσότερο από την μείωση των απορριμμάτων μας και αύξηση της επαναχρησιμοποίησης αγαθών. Απαιτεί επανασχεδιασμό και επανεκτίμηση πρώτων υλών, προϊόντων, συστημάτων παραγωγής, εφοδιαστικών αλυσίδων, επιχειρηματικών μοντέλων και διεθνών πολιτικών πρακτικών.

Διαβάστε Περισσότερα