Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων – Σεμινάριο για βιώσιμη πολιτιστική διαχείριση

Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 | Online με εγγραφή
Brief in english | Announcement in english

Ένα εντατικό σεμινάριο σχεδιασμένο για επαγγελματίες του πολιτιστικού τομέα (μάνατζερ, διαχειριστές, παραγωγούς, επιμελητές, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής), οι οποίοι εργάζονται σε καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα.

Used_on_White_Background

 

 

 

Αυτό το εισαγωγικό σεμινάριο για την ανάπτυξη ικανοτήτων έχει σχεδιαστεί για να μοιράζεται τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές που προσδιορίζονται από και για τις παραστατικές τέχνες και διερευνά τις δράσεις που μπορούν να εισάγουν έναν πιο οικολογικό τρόπο να διαχειριζόμαστε τους πολιτιστικούς οργανισμούς, τα κτίρια, δημιουργία και τις περιοδείες, το πώς αναπτύσσουμε συνεργασίες με συνεργάτες και με το κοινό.

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της βιωσιμότητας και του πολιτισμού, καθώς και εκπρόσωποι οργανισμών θα μοιραστούν την εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές τους. Οι συμμετέχοντες θα φύγουν με νέες προοπτικές και γνώση των βημάτων που απαιτούνται για τη διαχείριση της εργασίας τους πιο αποτελεσματικά στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της κλιματικής αλλαγής.

Για να δείτε το πρόγραμμα εν συντομία, κάντε κλικ εδώ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων θα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά στα τέλη Αυγούστου.

Για εγγραφή, στείλτε email στα Αγγλικά στο dmichou@ifa.gr με:

– τις επαγγελματικές σας πληροφορίες (όνομα του οργανισμού στον οποίο εργάζεστε ή με τον οποίο συσχετίζεστε, τη συγκεκριμένη θέση / ρόλο / αποστολή)

– μια επιστολή υποστήριξης (το πολύ 300 λέξεις) που εξηγεί πώς εσείς και ο οργανισμός σας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό το σεμινάριο και αν περιμένετε να σας βοηθήσει να εξελίξετε την αποστολή σας και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις του οργανισμού σας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 6 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση επιλεγμένων συμμετεχόντων: 14 Σεπτεμβρίου 2020

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

Πρόκειται για ένα μάθημα SCM (Μάθημα Βιώσιμης Πολιτιστικής Διαχείρισης), που σχεδιάστηκε από το ευρωπαϊκό δίκτυο θεάτρου mitos21.

Το σεμινάριο είναι ένα project της EUNIC Athens, με την υποστήριξη του Eunic Global και του Creative Europe Desk στην Ελλάδα.

Το EUNIC – European Union National Institutes for Culture είναι το ευρωπαϊκό δίκτυο εθνικών πολιτιστικών ιδρυμάτων και οργανισμών.

Η Eunic Athens διοργάνωσε το 2019 την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πολιτισμών με θέμα την Πολυπολιτισμικότητα. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η 2η έκδοση θα επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, τη μετάδοση γνώσεων και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών. Το θέμα θα εξεταστεί μέσω συμμετοχικών εργαστηρίων και σεμιναρίων που απευθύνονται σε επαγγελματίες, δημιουργούς και φοιτητές, με στόχο την ενημέρωση για την επείγουσα ανάγκη δράσης μέσω βιώσιμων πρακτικών. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.

bandeau_site

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης