Επιλεγμένοι καλλιτέχνες για την καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Residence rhodes thumbnailΤο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανακοινώνει τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν για την Καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο για το ερευνητικό του πρόγραμμα πάνω στη σύγχρονη κεραμική.

 

 

 

 

  Photo : © François-Xavier Richard

 

Επιλεγμένοι καλλιτέχνες 2020

Ελλάδα
Ελεονώρα Σαλταμανίκα
Η Ελεονώρα επικεντρώνει την έρευνά της στο αντικείμενο της κεραμικής, με έμφαση τη μελέτη παραδοσιακών τεχνικών και τη δημιουργία φορμών επηρεασμένων από τεχνικές κατασκευής, διακόσμησης και όψησης. Μέσα από την πρακτική της αποτυπώνει δυναμικές που της προσφέρει η Ελληνική παράδοση, καθώς και τα οπτικά και απτικά στοιχεία που λαμβάνει στην επαφή της με την φύση. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΤΕΙ Αθήνας.

Γαλλία
Corenthin Thilloy
Ο Corenthin γεννήθηκε στη Gironde μεταξύ των Médoc και Entre-deux-Mers και σπούδασε σχεδιασμό αντικειμένων στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Limoges από την οποία αποφοίτησε το 2018. Εργάζεται κυρίως σε κεραμικά πάνω στις πεποιθήσεις και τα έθιμα γνωστά ως “λαϊκά” – μέσω ξεπερασμένων αντικειμένων που έχουν μειωθεί σε εικόνες μουσείων -, προσπαθώντας να επαναφέρει τη μαγεία στις προσωπικές και συλλογικές μαςπρακτικές. Είναι επίσης γελαδάρης.

Άλλη ευρωπαϊκή χώρα
Nathalie Campion
Η Nathalie είναι εικαστική καλλιτέχνις, κεραμίστρια, γεννημένη στο Βέλγιο. Πριν εγκαταστθεί στο Παρίσι, και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες για να συνεχίσει την καριέρα της ως καλλιτέχνις, σπούδασε αστική γεωργία και κεραμική. Η Nathalie στοχεύει συνεχώς να εκφράζει τη δύναμη και την ευθραυστότητα του φυσικού κόσμου. Μερικά από τα κεραμικά της αναφέρονται σαφώς σε μεγάλα κούτσουρα δέντρων, αλλά εκφράζουν ευγενή ανθρώπινη ευθραυστότητα. Πρόσφατα ανέπτυξε ένα έργο στο εργαστήριο Pierre Culot στο Βέλγιο και παρουσίασε μια ατομική έκθεση στο OV Project Room στις Βρυξέλλες.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ευχαριστεί όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος και τα μέλη της επιτροπής επιλογής.

Τα μέλη της επιτροπής

Lise Chevalier, καλλιτέχνις, συμμετείχε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Σπιτιού της Γαλλίας στη Ρόδο το 2019.
Γιώργος Αλεξανδρίδης, καθηγητής κεραμικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Νικόλαος Λιάρος, αρχαιολόγος, κεραμίστας, τομέας νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς
Fanny Rolland, Υπεύθυνη του τομέα καλλιτεχνικών διαμονών, Τμήμα Ανάπτυξης και Συνεργασιών, του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Παρίσι.
Muriel Piquet-Viaux, μορφωτική ακόλουθος της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα
Παρουσία του Patrick Comoy, διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης