Ευρωπαϊκή συνεργασία και ενδυνάμωση (empowerment) των γυναικών προσφύγων: ανταλλαγή γαλλικών και ελληνικών εμπειριών

migrations_0907_IFGthumbnail

09.07.2020, 19.00
Στο πλαίσιο των κύκλων «Φύλο και μετανάστευση» και «Η νεολαία που καινοτομεί»

Συζήτηση σε ζωντανή μετάδοση από τα κοινωνικά δίκτυα του The Cube

Εν όψει της εκδήλωσης «Η νεολαία που καινοτομεί» της 1ης Οκτωβρίου 2020, αφιερωμένης στην επιχειρηματικότητα των γυναικών προσφύγων, το The Cube και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προτείνουν μία εισαγωγική συζήτηση γύρω από την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της ενδυνάμωσης των γυναικών αυτών, από τις προσφυγικές δομές μέχρι την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό της χώρας υποδοχής.

Η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει αφορμή για την ανάδειξη συγκεκριμένων διακρατικών δράσεων, εστιάζοντας σε προγράμματα που υλοποιήθηκαν από Έλληνες και Γάλλους εταίρους.

Αναλογιζόμενοι την πρόκληση που αποτελεί η αυτοεξουσιότητα, ιδίως όταν η πορεία κρύβει πολλά εμπόδια, το ερώτημα της συνεργασίας, της δεκτικότητας του άλλου και της συλλογικής εργασίας βρίσκεται, περισσότερο από ποτέ, στο επίκεντρο του προβληματισμού. Η άτυπη αυτή συζήτηση που αποσκοπεί στην ενεργή συμμετοχή του κοινού, θα διεξαχθεί κατ’εξαίρεση, στα αγγλικά.

Με τη συμμετοχή της Μαρίας Καλαφάτη (The Cube), μέσα από το πρόγραμμα εικονικών Meetup « Guests@home » και των Clara Malkassian, Δρ. Ασπασίας Θεοδοσίου και Πολυξένης Κοντοδιάκου.

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης