Το 111: ανακαλύψτε στο Culturethèque, τις «εκδόσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών»

Το Γαλλικό Ινστιτούτο ανέπτυξε για περισσότερα από σαράντα χρόνια, από το 1945 ως το 1988, μια αξιοσημείωτη εκδοτική δραστηριότητα, πρώτα σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ίκαρος και, στη συνέχεια, υπό την ευθύνη του διευθυντή του, Octave Merlier, εκδίδοντας Γάλλους συγγραφείς στα ελληνικά καθώς και σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς και ποιητές στα γαλλικά.

Αυτή η συλλογή πολιτιστικής κληρονομιάς περιλαμβάνει επίσης βιβλία ποικίλων θεματικών, σχετικών με την ελληνική γλώσσα και τις θρησκευτικές παραδόσεις της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας, δίνει έμφαση στη μουσική και τις τέχνες και διαθέτει, με τη συλλογή Πόλεις και τοπία της Ελλάδας, πολύτιμους οδηγούς στους επισκέπτες και ερασιτέχνες αρχαιολόγους.

Ο κατάλογος, που απαριθμεί 150 τίτλους περίπου, εξαιρετικά ενδιαφέροντες για το κοινό και τους ερευνητές, αποτελεί κομμάτι της Ιστορίας, όχι μόνο του Γαλλικού Ινστιτούτου αλλά και της Ελλάδας. Οι εκδοτικές επιλογές είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικές της θέσης που κατείχε το Ινστιτούτο εκείνη την περίοδο στη ζωή της χώρας και ειδικότερα στις ελληνογαλλικές ανταλλαγές.

Σήμερα, ένα μεγάλο μέρος αυτών των βιβλίων ψηφιοποιήθηκε και είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο στο κοινό για ανάγνωση στην ψηφιακή πλατφόρμα της βιβλιοθήκης Octave Merlier, κατόπιν εγγραφής στο culturetheque.com.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη διαδικασία εγγραφής

culturetheque(at)ifa.gr | tél. 210 33 98 650

www.mediatheque.gr | www.culturetheque.com