Περιφερειακό σεμινάριο του διεθνούς οργανισμού της γαλλοφωνίας

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
15
/05/2014, 19.30' |  BINTEO
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ | Auditorium Theo Angelopoulos

Θαλάσσια πολιτική: Δημιουργώντας ένα χώρο ευημερίας στην Μεσόγειο

Οι προκλήσεις σε θέματα πολιτικής της θάλασσας σε επίπεδο διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων αποτελούν νευραλγικό σημείο του μεσογειακού χώρου. Έλληνες και Γάλλοι ειδικοί προσεγγίζουν το θέμα από την άποψη των μεταναστευτικών πολιτικών ή της ενέργειας και της αειφόρου ανάπτυξης. Τη στρογγυλή τράπεζα θα συντονίσει ο Γιάννης Καρτάλης, δημοσιογράφος, ειδικός σε διεθνή θέματα.


Η συζήτηση είναι ανοικτή στο κοινό και αποτελεί συνέχεια του προγράμματος του σεμιναρίου που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με θέμα «Ευρωπαϊκές σχέσεις και πολιτική της θάλασσας στη Μεσόγειο». Εκπροσώποι γαλλόφωνων χωρών της Μεσογείου (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Ρουμανία, Τυνησία, κα.) θα δώσουν το παρών. Το σεμινάριο εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΔΟΓ για την προώθηση των «γαλλικών ως γλώσσα της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων».


Συμμετέχουν:

Lucien Chabason, πρόεδρος του οργανισμού Plan bleu pour la Méditerranée (φορέας του Πρόγραμματος των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον)

Στέλιος Περράκης, καθηγητής διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Γρηγόρης Τσάλτας, καθηγητής διεθνούς δικαίου, Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου

Συντονισμός: Γιάννης Καρτάλης, δημοσιογράφος

Στρογγυλή τράπεζα στα γαλλικά, ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Θα ακολουθήσει κοκτέιλ στην αυλή του Ινστιτούτου.


www.francophonie.org