Ακουστικά sessions: People of the wind

SA_POTWind16.01.2020, 20.00 │ café – IFG

Τα «ακουστικά sessions», κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα, είναι ένα νέο μουσικό ραντεβού που θα μας δώσει την ευκαιρία να διασκεδάσουμε μαζί, με σόλο, ντουέτα, τρίο και κουαρτέτα. Η έναρξη θα γίνει με το τρίο People of the Wind. 

Ανακαλύψτε ταλαντούχους νέους μουσικούς από την Ελλάδα, τη Γαλλία, ή και από αλλού, διαφορετικών μουσικών εκφραστικών τάσεων, όπως το ρεμπέτικο, το παραδοσιακό τραγούδι, το φλαμένκο, η τζαζ, το μπαρόκ ή η σύγχρονη μουσική.

Το κάθε ένα από αυτά τα ραντεβού αποτελεί και μία συνάντηση, μία έκπληξη, μία ανακάλυψη, μία στιγμή γιορτής, μία ευκαιρία επίσης, να ακουστούν η ανάσα των πνευστών, η αντήχηση των ξύλινων εγχόρδων ή η χροιά των φωνών, έτσι όπως δεν ακούγονται πια.

Τα ακουστικά sessions θα ξεκινήσουν δυναμικά, στις 16 Ιανουαρίου με το τρίο People of the Wind (στο τραγούδι ο Αλέξανδρος Ριζόπουλος, στα κρουστά ο James Wylie και στο σαξόφωνο ο Fausto Sierakowski), που επιστρέφει με ενέργεια και έμπνευση από τις γιορτές στα χωριά, και τις παραδοσιακές λαϊκές μουσικές των Βαλκανίων, του Καυκάσου και του Βόρειου Ιράν.

Μουσικοί:
> James Wylie, Σαξόφωνο 
> Fausto Sierakowski, Σαξόφωνο
> Αλέξανδρος Ριζόπουλος, Νταούλι

Είσοδος ελεύθερη

Τον προγραμματισμό των ακουστικών sessions επιμελήθηκαν οι Φωτεινή Βάννου και Δημήτρης Αλεξάκης (ΚΕΤ).