Πρόσκληση για υποβολή εισηγήσεων: 3ο Φεστιβάλ Ιστορίας της Τέχνης

31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2013 | Fontainebleau, Γαλλία

 Το Υπουργείο πολιτισμού και επικοινωνίας της Γαλλίας, το Εθνικό ινστιτούτο ιστορίας της τέχνης και το Ανάκτορο Fontainebleau διοργανώνουν, με την συμμετοχή του Υπουργείου παιδείας και έρευνας της Γαλλίας, το 3ο Φεστιβάλ Ιστορίας της Τέχνης.


Σημείο συνάντησης διαφορετικών κοινών και γνώσεων, οι τρεις ημέρες αυτές περιλαμβάνουν διαλέξεις, συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, αναγνώσεις και συναντήσεις στο εξαιρετικό περιβάλλον του ανακτόρου και σε διάφορα σημεία της πόλης του Fontainebleau.

 Το Φεστιβάλ διερευνά κάθε χρόνο ένα συγκεκριμένο θέμα, « το εφήμερο» για το 2013, και προτείνει τρία ετήσια ραντεβού: το Φόρουμ Ιστορίας της Τέχνης, ραντεβού με την επικαιρότητα του κόσμου της Τέχνης – την Έκθεση βιβλίου και περιοδικών τέχνης – το Τέχνη και Κάμερα, πανόραμα και προοπτικές του κινηματογράφου και της τέχνης.

 Το Φεστιβάλ αποτελεί επίσης αφορμή για την παρουσίαση παιδαγωγικών προτάσεων στον τομέα της διδασκαλίας της Ιστορίας των τεχνών στο σχολείο, μέσα από ένα θερινό πανεπιστήμιο και παιδαγωγικά εργαστήρια που προτείνει και υποστηρίζει το γαλλικό Υπουργείο Παιδείας.

 Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ φιλοξενεί μία τιμώμενη χώρα με παρουσία στο σύνολο των εκδηλώσεων: το Ηνωμένο Βασίλειο επιλέχθηκε για το 2013. Εισηγήσεις που ενσωματώνουν βρετανικές έρευνες ή αφορούν, εξολοκλήρου ή εν μέρει, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ευπρόσδεκτες.

 Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται σε γάλλους και ξένους ερευνητές, κατά προτίμηση γαλλόφωνους, καταξιωμένους ή στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Οι προτάσεις νέων ερευνητών, επιμελητών ή συντηρητών, θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή.

Plus d’informations: www.festivaldelhistoiredelart.com