Ο Ludovic Lagarde σκηνοθετεί τη Δυτική αποβάθρα του Bernard-Marie Koltès

Το Εθνικό Θέατρο και η Comédie de Reims συνεργάζονται για μια γαλλο-ελληνική συμπαραγωγή που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα και τη Γαλλία.

05-15.06.2014 | Ελλάδα – ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
04-15.11.2014 | Γαλλία –
COMÉDIE DE REIMS

Ένας γάλλος σκηνοθέτης διεθνούς φήμης που έχει τιμηθεί πολλές φορές στο Φεστιβάλ της Avignon, μια πλειάδα εκλεκτών ελλήνων ηθοποιών, δύο θέατρα που συμμετέχουν στην παρουσίαση στην Ελλάδα μιας από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες της γαλλικής δραματουργίας.Η Δυτική αποβάθρα του Bernard-Marie Koltès γράφτηκε το 1985. Η πρώτη ελληνική μετάφραση του έργου έγινε από τον σκηνοθέτη Βασίλη Παπαβασιλείου και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 από τις εκδόσεις Άγρα. Η δύναμη της γραφής του Koltès έγκειται στην επιτυχία του να εκφράζει το ανείπωτο. Η δραματουργία του εστιάζει ιδιαίτερα στη μοναχική τροχιά περιθωριακών χαρακτήρων, έρμαιων της μοίρας τους. Η Δυτική αποβάθρα είναι πρωτίστως μια σύγχρονη τραγωδία: η ιστορία μιας κοινότητας «ξεριζωμένων», απομονωμένων σε μια αποθήκη στην όχθη ενός ποταμού.

Διανομή :

Σκηνοθεσία: Ludovic Lagarde

Δραματουργία: Marion Stoufflet

Σκηνογραφία : Antoine Vasseur

Φωτισμοί: Sébastien Michaud

Δημιουργία ήχου: David Bichindaritz

Δημιουργία βίντεο: Γρηγόρης Ρέντης

Βοηθός σκηνοθέτης Αλεξανδρος Βαμβουκος


Με τους : Νίκο Χατζόπουλο,  Μαρία Ναυπλιώτου,  Θέμη Μπαζάκα, Γιώργος Κοτανίδης, Δημήτρης Λάλος, Μιχάλης Αφολαγιάν, Αναστασία Κονίδη & Γιάννη Νιάρρο


www.n-t.gr

www.lacomediedereims.fr