Ο Philippe Quesne στην Αθήνα

quesneΜε την ευκαιρία της παράστασης Η μελαγχολία των δράκων

Αναρχικός των εικόνων και αλχηµιστής του βλέµµατος, ο πρωτοπόρος γάλλος σκηνοθέτης και εικαστικός Philippe Quesne, ο οποίος από το 2003 θριαµβεύει στα φεστιβάλ της Αvignon και της Βιέννης, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση της Στέγης Γραµµάτων και Τεχνών, µε ένα κωµικοτραγικό θέαµα απαράµιλλης οµορφιάς και απροσδόκητου χιούµορ.

25.02.2016, 19.00΄| Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

Συνάντηση µε τον Philippe Quesne | VIDEO

Ο Philippe Quesne θα συναντήσει το κοινό στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών σε µια συζήτηση µε την Κάτια Αρφαρά, καλλιτεχνική διευθύντρια για το θέατρο και τον χορό στη Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών.

Melancolie des dragons26-28.02.2016, 20.30΄| Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών, Κεντρική Σκηνή

H µελαγχολία των δράκων του Philippe Quesne

Ένα ξεχαρβαλωµένο Citroën «µένει» λόγω βλάβης σε ένα ξέφωτο, σε ένα χιονισµένο τοπίο στο πουθενά. Οι επιβάτες του αυτοκινήτου είναι έξι µεσήλικες hard-rockers. Μια γιαγιά που ξέρει από µηχανές προσφέρεται να το επισκευάσει. Κι εκείνοι, για να την ευχαριστήσουν, στήνουν ένα «ψυχαγωγικό πάρκο» µε ό,τι διαθέτουν στο hardrock ρεπερτόριό τους.

Το αλπικό τοπίο, οι µεταλάδες µε τα µπλουζάκια που γράφουν Metallica και η µπαλάντα Still Loving You των Scorpions, µιξαρισµένη µε µεσαιωνικές καντάτες, συνθέτουν έναν υπερρεαλιστικό παιάνα στο πιο αλλόκοτο επίτευγµα της ανθρώπινης φυλής: τη φιλία.

Στις 27 Φεβρουαρίου, µετά το τέλος της παράστασης, ο Philippe Quesne θα συναντήσει το κοινό. Την ίδια µέρα θα συντονίσει ένα εργαστήριο θεάτρου.

Πληροφορίες: www.sgt.gr