Διερευνητική Αποστολή

elu_artisteΈνας αιρετός και ένας καλλιτέχνης-τεχνίτης

Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους | Κρήτη, Ρόδος και Ελευσίνα

Αυτή η νέα πρωτοβουλία αποτελεί μια ασυνήθιστη δράση αναζήτησης, που δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούν ένας αιρετός και ένας καλλιτέχνης-τεχνίτης, γνώστης των χώρων. Τους ζητάμε να μιλήσουν για την πόλη, είτε ως κάτοικοι είτε ως επισκέπτες.

Κάθε δίδυμο που θα συμμετέχει σ' αυτό το παιχνίδι, πρέπει να είναι διατεθειμένο να αποκαλύψει τους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβάνεται την πόλη και να τους αναλύσει χωρίς περιστροφές.

Μέσα από σημειώσεις, συζητήσεις και την αντιπαράθεση υποθέσεων ή φαντασιώσεων, οι αιρετοί και οι καλλιτέχνες αποκρυπτογραφούν με τη δική τους ευαισθησία τα νέα δεδομένα της ζωής στην πόλη, τις δυσκολίες, τις χρήσεις –και τη φθορά– που ταλανίζουν την καθημερινότητα και το μέλλον της πόλης. Με διαδοχικές πινελιές και προσεγγίσεις, ακόμα και με εκπλήξεις, οι αποστολές αυτές αναδεικνύουν πώς θα μπορούσε να είναι μια πιο ευαίσθητη και ζωντανή αστική ανάπτυξη που θα δίνει μεγαλύτερη σημασία στους πολίτες.

Το 2018 οι διερευνητικές αποστολές - Ένας αιρετός και ένας καλλιτέχνης-τεχνίτης θα πραγματοποιηθούν σε Κρήτη, Ρόδο και Ελευσίνα.