Ρέα Παπαδοπούλου | Τα Κορίτσια Κοιμούνται Επάνω

rea papadopoulouΈκθεση φωτογραφίας

Διάρκεια: 19.10.2018 – 03.11.2018 | Μελάνυθρος

Σε μια εποχή που τα κορίτσια είχαν ελάχιστη ή καθόλου πρόσβαση στην μόρφωση, ένα σχολείο της Τήνου δεχόταν οικότροφους κάθε θρησκείας και δόγματος από αριστοκρατικές οικογένειες της Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, τα κορίτσια του νησιού και ορφανά.
Πίσω από τις κλειστές τώρα πόρτες του σχολείου βλέπεις μια ουτοπία φτιαγμένη από ανθρώπους όπου φαίνεται ότι η ευτυχία των μαθητριών είχε την ιδία αξία με την μόρφωση τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Richard Bellia: An Eye on Music

belliaΈκθεση Φωτογραφίας

09.10.2018-14.10.2018, 12.00'-20.00' | Foyer, Θεάτρο Παλλάς

Ο Richard Bellia έχει δικαιωματικά κερδίσει μια θέση ως θρύλος στην ιστορία της ροκ μουσικής. Γεννημένος στο Λονγβύ της Γαλλίας το 1962, ο αντισυμβατικός Richard Bellia νιώθει το κάλεσμα της φωτογραφίας το 1980, στη μουσική Μέκκα του Λονδίνου σε μια συναυλία των Cure.
Έκτοτε, τέσσερις σχεδόν δεκαετίες μετά, συνεχίζει με απαράμιλλο πάθος να φωτογραφίζει τους αγαπημένους του μουσικούς, για λογαριασμό μεγάλων εντύπων όπως το Melody Maker και την γαλλική εφημερίδα Liberatiοn, φωτογραφίζοντας καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών.

Διαβάστε Περισσότερα

Καλλιτεχνική διαμονή της Bérangère Fromont στο Void: Excepts the clouds

Berangere_FromontΟκτώβριος–Νοέμβριος 2018 | Void

Το Void, νέα καλλιτεχνική πλατφόρμα που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, αφιερωμένη στη σύγχρονη φωτογραφία και τις εικαστικές τέχνες, προσκαλεί τη φωτογράφο να πραγματοποιήσει μια καλλιτεχνική διαμονή.

Η καλλιτέχνις εμπνέεται από την πόλη της Αθήνας, από το παρελθόν της και τις εξελίξεις του σήμερα και πραγματοποιεί μια έρευνα για δύο μήνες, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση στο χώρο του Void και σε μια μοναδική έκδοση.

Διαβάστε Περισσότερα

Στην καρδιά του Μάη του ’68

1968Φιλίπ Γκρα

Έκθεση

01.03.2018-29.03.2018 | Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας – Καφέ

Αυτή η έκθεση 43 φωτογραφιών, του Φιλίπ Γκρα αποτελεί μια μαρτυρία των γεγονότων του Μάη 1968 στη Γαλλία, η οποία άλλοτε πηγάζει από την Ιστορία κι άλλοτε από τον μύθο. Στη διάρκεια των γνωστών διαδηλώσεων στο Παρίσι υπήρξαν πολλοί φωτογράφοι στην πρώτη γραμμή. Ο Φιλίπ Γκρα είναι απ’ αυτούς τους φωτογράφους που αποτυπώνουν, πέρα από τη στιγμή και τη χειρονομία, το σύμβολο και το νόημα εκείνης της περιόδου των καινοτομιών και των αμφισβητήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα