«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων | Πειραιώς 100, Γκάζι

Στο πλαίσιο του κεντρικού εκθεσιακού προγράμματος του Athens Photo Festival, θα παρουσιαστούν οι εκθέσεις 3 Γάλλων φωτογράφων, του Cédric Delsaux με τίτλο «Here to Stay», του Charles Fréger με τίτλο «Wilder Mann» και του Baudoin Colignon, με τον τίτλο «Ubiquity».

Εγκαίνια: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013, 20:00
Διάρκεια:
2-20 Νοεμβρίου 2013
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-22:00, Σάββατο-Κυριακή 12:00-22:00

Έκθεση του Cédric Delsaux

Here to Stay

Εργάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια στη λεπτή γραμμή που ξεχωρίζει την πραγματικότητα από την φαντασία. Και πρέπει να ομολογήσει ότι η Φαντασία έχει πλέον αφανίσει την πραγματικότητα…
Για τη σειρά « Here to Stay » ο καλλιτέχνης ταξίδεψε για δύο χρόνια, το 2007 και το 2008, σε όλο τον κόσμο για να βρει τα «ενδιάμεσα» σημεία. Ανάμεσα στο ωραίο και το άσχημο, το θαυμαστό και το συνηθισμένο. Τελικά, όταν κοιτάζει τις φωτογραφίες του, σκέφτεται ότι είναι πάντοτε περισσότερο «και τα δύο» παρά «ενδιάμεσα». Η ιδέα του ήταν να δημιουργήσει ένα είδος προσωπικής μυθολογίας μεταμοντέρνων χώρων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν παρουσία του καλλιτέχνη.

 

Έκθεση του Charles Fréger

Wilder Mann

 Η μεταμόρφωση του ανθρώπου σε κτήνος είναι το κεντρικό θέμα παραδοσιακών παγανιστικών τελετών που έχουν ζωή αιώνων και με τις οποίες οι άνθρωποι γιορτάζουν τον κύκλο των εποχών, τη γονιμότητα, τη ζωή και τον θάνατο.
Κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη, από τη Σκοτία ως τη Βουλγαρία, από τη Φιλανδία ως την Ιταλία και από την Πορτογαλία ως την Ελλάδα, διαμέσου της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας, οι άνθρωποι κυριολεκτικά φοράνε το δέρμα του «πρωτόγονου». Μεταμφιεζόμενοι σε αρκούδα, κατσίκα, ελάφι ή αγριόχοιρο, σε αχυράνθρωπο, διάβολο ή σε τέρας, οι άνθρωποι αυτοί γιορτάζουν τον κύκλο της ζωής και των εποχών.

 

Έκθεση του Baudouin Colignon

Πανταχού Παρουσία

Titanium Yiayiannos Gallery

Βασιλέως Κωνσταντίνου 44, Αθήνα, 116 35, Τ 210 7297644

Εγκαίνια: Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, 20:00
Διάρκεια:
24 Οκτωβρίου – 16 Νοεμβρίου 2013
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Παρακευή 18:00 - 22:00, Σάββατο & Κυριακή 11:00 - 15:00

Η δουλειά του καλλιτέχνη είναι το αποτέλεσμα πολλών διεργασιών διαφορετικής φύσεως, αλλά το παρατηρήσιμο αποτέλεσμα διατηρεί πάντοτε τη μορφή του φωτογραφικού μέσου.
Παρατηρεί λοιπόν με ακρίβεια την απόκλιση που δημιουργείται μεταξύ της καθημερινής πρακτικής της φωτογραφίας και της έρευνάς του. Η φωτογραφία, χωρίς να αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη, μας αφηγείται το πραγματικό, ή τουλάχιστον ένα κάποιο πραγματικό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

www.photofestival.gr, www.hcp.gr