Το καλοκαίρι του κυρίου Le Corbusier | Lucien Hervé

Corbusier_cabanon09-29.05.2016 | Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς

Οι φωτογραφίες του Lucien Hervé από τις καλοκαιρινές διακοπές του Le Corbusier στο μικρό Cabanon της Κυανής Ακτής, τα σχέδια, τα σκίτσα και η αλληλογραφία του Le Corbusier για το Cabanon, και το Cabanon στη φυσική του κλίμακα, συνθέτουν μια αντίληψη για τη ζωή και μια αντίληψη για την αρχιτεκτονική που ταυτίζουν το ιδανικό με την απλότητα.

Αυτή η έκθεση κατόπιν θα παρουσιαστεί και στην Κρήτη, στα Χανιά (Ιούνιος - Ιούλιος) στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.
Διοργάνωση: Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Μουσείο Μπενάκη, Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Η κατασκευή του Cabanon περιλαμβάνεται σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και υλοποιείται με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ξυλείας και του Workshop-S Διονύσης Σοτοβίκης.

Σάββατο 21 Μαΐου, 10.00-14.00 | Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς

Hμερίδα: Ο φωτογράφος, ο αρχιτέκτονας και το καλύβι του

Οι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Le Corbusier διοργανώνονται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Le Corbusier, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του Γαλλικού Ινστιτούτου, της Ελβετικής Πρεσβείας, του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, του Ελληνικού DOCOMOMO και της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Ιδρύματος Le Corbusier.

Πληροφορίες: http://lecorbusier.arch.ntua.gr