Έκθεση ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ

athina theaΈνα συμμετοχικό έργο της Γιάννας Ανδρεάδη

'Εως 29.01.2017 | Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς

ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ, το συμμετοχικό έργο της Γιάννας Ανδρεάδη, θέλει να δείξει μια ανέκδοτη και οικεία όψη της Αθήνας, όπως αυτή φαίνεται μέσα από ένα παράθυρο.

Πρόκειται για μια συλλογική καταγραφή της πόλης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013 μέσω του Facebook. Το έργο είναι ανοιχτό σε όλους και αριθμεί σήμερα πάνω από 500 συμμετέχοντες-δημιουργούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται εικαστικοί και φωτογράφοι. Κάθε εικόνα είναι μια μοναδική, πολύτιμη άποψη και αποτελεί μέρος ενός ανεξάντλητου μωσαϊκού που αναδεικνύει τον πλούτο και τον χαρακτήρα της Αθήνας ιδωμένης από μέσα.

Μετά την έκθεση στο Παρίσι φέτος την άνοιξη, στη Cité del’architecture et du patrimoine, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη μια επιλογή από 100 φωτογραφίες καθώς και προβολή 400 φωτογραφιών.

Με την ευκαιρία της έκθεσης θα εκδοθεί ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Άγρα (δίγλωσση έκδοση, 256 σελίδες) με 200 φωτογραφίες, οι οποίες θα συνοδεύονται από ανέκδοτα κείμενα των Jean-Christophe Bailly, Aude Mathé, Γιάννη Τσιώμη και Ντένη Ζαχαρόπουλου.