4ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου

cine pleinAIR IFGthumbnail07.07. - 01.09.2020, 21.15΄ | Κήποι Γαλλικής Σχολής Αθηνών
Υποχρεωτική χρήση μάσκας για την είσοδο στο χώρο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, σας προσκαλεί για τέταρτη χρονιά σε ένα από τα πιο αγαπημένα ραντεβού του αθηναϊκού καλοκαιριού. Ελάτε να ζήσετε τη μαγεία του σινεμά στη μεγάλη οθόνη που θα στηθεί στους κήπους της Γαλλικής Σχολής για τρεις μοναδικές προβολές κάτω από τ' αστέρια !

Διαβάστε Περισσότερα

MyFrenchFilmFestival, STAY HOME edition

Myfff_VerticalΣυνδεθείτε στο myfrenchfilmfestival.com και δείτε γαλλικές ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους!

Το MyFrenchFilmFestival, το ψηφιακό φεστιβάλ γαλλικών ταινιών που οργανώνει κάθε χρόνο η UniFrance, λάνσαρε τον Απρίλιο 2020 ένα ειδικό Stay Home edition, δίνοντας ελεύθερη πρόσβαση σε πάνω από 70 μικρού μήκους ταινίες, με υπότιτλους σε διάφορες γλώσσες.

Διαβάστε Περισσότερα

Νέο ραντεβού: Σάββατα Σινεμά

 

SamedisCinemaΚάθε Σάββατο | Auditorium Theo Angelopoulos, IFG

Από τον Ιανουάριο του 2020, το Γαλλικό Ινστιτούτο σας προτείνει να ανακαλύψετε ξανά το γαλλικό και γαλλόφωνο σινεμά. Κάθε Σάββατο, τέσσερις προβολές θα γίνονται στο Auditorium Theo Angelopoulos για να μπορέσετε να δείτε για πρώτη φορά γαλλόφωνες ταινίες που δεν κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα, κλασικά έργα της 7ης τέχνης, ταινίες για παιδιά και εφήβους και αγαπημένες επιτυχίες, όλα στη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε Περισσότερα

Ethnofest 10

ethnofest10Φεστιβάλ Εθνογραφικού κινηματογράφου της Αθήνας

28.11-04.12.2019 | Κινηματογράφος Άστορ

Το φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται τα τελευταία 10 χρόνια, προβάλλοντας τα καλύτερα ντοκιμαντέρ ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος τα οποία προκύπτουν από την έρευνα επιστημόνων της οπτικής ανθρωπολογίας ή συγγενών κλάδων.

Διαβάστε Περισσότερα

2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

2_athicffΗ μεγάλη γιορτή του νεανικού κινηματογράφου

18-24.11.2019 | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η δεύτερη διοργάνωση του Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών από όλο τον κόσμο σε πρώτη προβολή.

Tο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεδιπλώνεται μέσα σε επτά ημέρες και περιλαμβάνει σχολικές προβολές και προβολές για όλη την οικογένεια, ταινίες με ζωντανή μεταγλώττιση από ηθοποιούς, καλεσμένους και συζητήσεις με δημιουργούς.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Animation

ile-de-black-mor1Προβολές και Αφιερώματα

16.10.2019 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων, η ASIFAHellas προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φίλους του animation, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, για μια σειρά από ενδιαφέρουσες προβολές.

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Είσοδος ελεύθερη

60ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

60tff-afisaΕπετειακή διοργάνωση

31.10-10.11.2019 | Θεσσαλονίκη

Ανακαλύψτε ανατρεπτικούς δημιουργούς, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά, ελληνικές παραγωγές της χρονιάς και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Η 60ή γιορτή του σινεμά της συμπρωτεύουσας θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική έδρα του θεσμού, το «Ολύμπιον», στις τέσσερις αίθουσες του Λιμανιού, καθώς και σε αίθουσες σε περιφερειακούς δήμους της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα

7ο AegeanDocs

aegean docsΔιεθνές φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ

01-06.10.2019 | Νησιά του Αιγαίου

Το AegeanDocs διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Story-doc» σε συνεργασία με το πανεπιστημίου Αιγαίου, τη περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Λέσβου, του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Goethe

Διαβάστε Περισσότερα

25ο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας

25 aiffΟι αγαπημένες Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν!

18-29.09.2019 | Αθήνα

Το Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας», που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του cinemagazine.gr για περισσότερα από είκοσι χρόνια, επιστρέφει και φέτος στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του!

Διαβάστε Περισσότερα