11η σεζόν γαλλικού κινηματογράφου

10_saison_cinemaΗ 11η Σεζόν γαλλικού κινηματογράφου προτείνει για το 2017 μια νέα επιλογή ταινιών για κινηματογραφικές λέσχες, εκπαιδευτικούς, συλλόγους και συνεργάτες απ'όλη την Ελλάδα. Οι ταινίες αυτές διατίθενται δωρεάν με ελληνικούς υπότιτλους μέσα από την πλατφόρμα IF cinéma, για μη εμπορική εκμετάλλευση.

Πάνω από σαράντα τίτλοι ταινιών είναι πλέον διαθέσιμοι στην πλατφόρμα.

Λεπτομέρειες, κατάλογος και όροι συμμετοχής:

http://ifcinema.institutfrancais.com/

Διαβάστε Περισσότερα

Brooklyn

brooklynΣκηνοθέτης: Pascal Tessaud
Καστ: Kt Gorique, Rafal Uchiwa, Liliane Rovère, Jalil Naciri
Σεναριογράφος: Pascal Tessaud
Έτος: 2014
Διάρκεια: 1 ώρα 23 λεπτά
Είδος: Δραματική κωμωδία

Η Coralie φεύγει από την γενέτειρά της, την Ελβετία, για να βρει την τύχη της ως ράπερ στο Παρίσι. Εντωμεταξύ, εργάζεται ως μαγείρισσα σε ένα μουσικό σύλλογο στο Saint-Denis. Εκεί γνωρίζει τον Issa, το ανερχόμενο αστέρι της πόλης…

Le Havre

le_havre_thumbΣκηνοθέτης: Aki Kaurismäki
Καστ: André Wilms, Kati Outinen, Jean-Pierre Darroussin, Blondin Miguel
Σεναριογράφος: Aki Kaurismäki
Έτος: 2011
Διάρκεια: 1ώρα 34λεπτά
Είδος: Δραματική κωμωδία

Ο Marcel Marx, πρώην συγγραφέας, αυτοεξορίζεται στην πόλη της Χάβρης, όπου δουλεύοντας ως λουστραδόρος νιώθει πως βρίσκεται πιο κοντά στον λαό. Όταν το πεπρωμένο φέρνει ξαφνικά στον δρόμο του ένα παιδί από την Αφρική, έρχεται η στιγμή να δείξει τα δόντια του στον τυφλό κρατικό μηχανισμό και τη στάση της αστυνομίας που σκληραίνει ολοένα και περισσότερο απέναντι στο μικρό πρόσφυγα.

Crache cœur

crache_coeurΣκηνοθέτης : Julia Kowalski
Καστ : Liv Henneguier, Yoann Zimmer, Andrzej Chyra
Σεναριογράφος : Julia Kowalski
Έτος : 2016
Διάρκεια : 1ώρα23λεπτά
Είδος : Δράμα

Η Rose, μια νεαρή κοπέλα που δεν ξέρει τι θέλει, εισβάλλει στη ζωή ενός Πολωνού εργάτη που έρχεται στη Γαλλία να αναζητήσει τον γιο του. Ανάμεσα στους τρεις γεννιέται μια σχέση που αναστατώνει, λίγο λίγο, τη ζωή του καθενός.

Le dernier diamant

le_dernier_diamantΣκηνοθέτης: Eric Barbier
Καστ : Yvan Attal, Bérénice Bejo, Jean-François Stévenin
Σεναριογράφοι : Eric Barbier, Trân Minh Nâm, Marie Eynard
Έτος : 2014
Διάρκεια : 1ώρα48λεπτά
Είδος : Δραματική κωμωδία

Ο Simon, ένας διαρρήκτης που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής του: τη ληστεία του Florentin, ενός μυθικού διαμαντιού που έχει δημοπρατείται από τους ιδιοκτήτες του. Για να τα καταφέρει, πρέπει να προσεγγίσει την Julia, μία ειδικό στα διαμάντια, η οποία θεωρεί αυτή την πώληση μία σπουδαία σημαντική και οικογενειακή πρόκληση. Πέρα από μία ιδιαίτερα παράτολμη ληστεία, ο Simon θα οδηγήσει την Julia σε ένα πεπρωμένο που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.