12η σεζόν γαλλικού κινηματογράφου

12_SAISONΗ 12η σεζόν του γαλλικού κινηματογράφου προτείνει για το 2018 μία επιλογή νέων ταινιών που απευθύνονται σε κινηματογραφικές λέσχες, εκπαιδευτικούς, συλλόγους και συνεργάτες στην Ελλάδα. Οι ταινίες αυτές που περιλαμβάνουν ελληνικούς υπότιτλους είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα IFcinéma για μη εμπορικές προβολές.

Περίπου πενήντα ταινίες είναι επίσης διαθέσιμες στην ίδια πλατφόρμα. Θα βρείτε λεπτομέρειες, τον κατάλογο των ταινιών καθώς και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διεύθυνση http://ifcinema.institutfrancais.com/

Διαβάστε Περισσότερα

Victoria - Βικτώρια

saison12_victoriaΣκηνοθέτης: Justine Triet    
Καστ: Virginie Efira, Melvil Poupaud, Vincent Lacoste
Σενάριο : Justine Triet
Έτος: 2016
Διάρκεια: 1 ώρα 36 λεπτά
Είδος: Δραματική κωμωδία

Η ποινικολόγος Βικτώρια συναντάει σε έναν γάμο τον φίλο της τον Vincent και ένα πρώην βαποράκι που είχε ξελασπώσει, τον Sam. Την επομένη, ο Vincent κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας.
Η Βικτώρια αναλαμβάνει με βαριά καρδιά να τον υπερασπιστεί ενώ προσλαμβάνει τον Sam σαν οικιακό βοηθό. Αυτή είναι και η αρχή της λαίλαπας για εκείνη.

L'effet aquatique – Η επίδραση του νερού

saison12_victoriaΣκηνοθέτης:  Solveig Anspach, Jean-Luc Gaget
Καστ:  Florence Loiret-Caille, Samir Guesmi, Didda Jonsdottir, Philippe Rebbot
Σενάριο : Solveig Anspach, Jean-Luc Gaget
Έτος: 2016
Διάρκεια: 1 ώρα 36 λεπτά
Είδος: Κωμωδία

O σαραντάρης Samir, χειριστής γερανού, ερωτεύεται τρελά την Agathe που είναι δασκάλα κολύμβησης. Για να την προσεγγίσει, αποφασίζει να ξεκινήσει μαθήματα μαζί της, παρόλο που είναι δεινός κολυμβητής. Όταν η Agathe φεύγει για την Ισλανδία με αφορμή το 10ο Διεθνές Συνέδριο Δασκάλων Κολύμβησης, ο Samir αποφασίζει να την ακολουθήσει.

Corniche Kennedy – Λεωφόρος Corniche Kennedy

saison12_corniche_kennedy.jpgΣκηνοθέτης: Dominique Cabrera
Καστ: Aïssa Maïga, Lola Créton, Kamel Kadri
Σενάριο: Pierre Linhart, Philippe Géoni
Έτος: 2016
Διάρκεια: 1 ώρα 34 λεπτά
Είδος: Δράμα

Στο γαλάζιο της Μεσογείου, κοντά σε παραθαλάσσιες μονοκατοικίες, κάποιοι νέοι από την Μασσαλία αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας. Ο Marco, ο Mehdi, ο Franck, η Mélissa, o Hamza, η Mamaa , η Julie : αγόρια και κορίτσια βουτούν, απογειώνονται, ρισκάρουν για να ζήσουν έντονα. Η Suzanna τους καταβροχθίζει με τα μάτια της, τα ελεύθερα σώματά τους, τις υπερβάσεις τους. Θέλει να τους μοιάσει. Θα τους μοιάσει.

Μισθοφόρος

saison12_mercenaireΣκηνοθέτης: Sacha Wolff
Ηθοποιοί: Toki Pilioko, Iliana Zabeth, Mikaele Tuugahala
Σενάριο: Sacha Wolff
Έτος: 2015
Διάρκεια: 112΄
Είδος: Δραματική, Μυθοπλασίας

Ο νεαρός Soane, που κατάγεται από το νησί Ουώλις στην Ωκεανία, αψηφά τον αυταρχικό πατέρα του και τα εγκαταλείπει όλα για να δοκιμάσει την τύχη του στην πρωτεύουσα ως παίκτης του ράγκμπι. Είναι Γάλλος, όμως η γαλλική του ταυτότητα βρίσκεται διαρκώς υπό αμφισβήτηση και έτσι ο Soane, που διψά για ελευθερία, αγωνίζεται για να κατακτήσει την αναγνώριση που του έχουν στερήσει…