13η σεζόν γαλλικού κινηματογράφου

Η 13η σεζόν γαλλικού κινηματογράφου σας προτείνει για το τέλος του έτους μία επιλογή νέων ταινιών που απευθύνονται σε κινηματογραφικές λέσχες, εκπαιδευτικούς, συλλόγους και συνεργάτες στην Ελλάδα. Οι ταινίες αυτές που περιλαμβάνουν ελληνικούς υπότιτλους είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα IFcinéma για μη εμπορικές προβολές.

Περίπου εξήντα ταινίες είναι επίσης διαθέσιμες στην ίδια πλατφόρμα. Θα βρείτε λεπτομέρειες, τον κατάλογο των ταινιών καθώς και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διεύθυνση http://ifcinema.institutfrancais.com/

Seuls – Μόνοι

13 seulsΣκηνοθέτης: David Moreau
Καστ: Sofia Lesaffre, Sephane Bak, Paul Scarfoglio, Thomas Doret, Jean Stan du Pac
Σενάριο: David Moreau
Έτος: 2016
Διάρκεια: 1 ώρα 30 λεπτά
Είδος: Μυθοπλασία, θρίλερ και δράσης

Η Leïla, 16 ετών, σηκώνεται αργά, όπως κάθε πρωί. Μόνο που σήμερα δεν υπάρχει κανένας για να την πιέσει. Πού είναι οι γονείς της; Παίρνει το ποδήλατό της και διασχίζει τη γειτονιά η οποία είναι άδεια. Όλοι έχουν εξαφανιστεί. Σκεπτόμενη ότι είναι η μόνη επιζήσασα μιας ανεξήγητης καταστροφής, καταλήγει να συναντήσει τέσσερις άλλους νέους: τον Dodji, την Camille και τον Terry.

Μ

13 MΣκηνοθέτης: Sara Forestier
Καστ: Sara Forestier, Redouanne Harjane, Jean-Pierre Léaud, Liv Andren
Σενάριο: Sara Forestier
Έτος: 2016
Διάρκεια: 1 ώρα 40 λεπτά
Είδος: Δράμα

Ο Μο είναι όμορφος, χαρισματικός και λάτρης της αδρεναλίνης. Συμμετέχει σε παράνομους αγώνες. Όταν γνωρίζει τη Λίλα, μία νέα κοπέλα τραυλή και ντροπαλή, την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Θα την πάρει αμέσως υπό την προστασία του. Η Λίλα όμως δεν φαντάζεται ότι ο Μο έχει ένα μυστικό: δεν ξέρει να διαβάζει.

Petit paysan – Ο μικρός χωρικός

13 petitpaysanΣκηνοθέτης: Hubert Charuel
Καστ: Swann Arlaud, Sara Giraudeau, Bouli Lanners, Isabelle Candelier
Σενάριο: Hubert Charuel, Claude Le Pape
Έτος: 2016
Διάρκεια: 1 ώρα 30 λεπτά
Είδος: Δράμα

Ο Pierre, γύρω στα 30, είναι εκτροφέας αγελάδων. Η ζωή του περιστρέφεται γύρω από τη γυναίκα του, την αδελφή του, που είναι κτηνίατρος και τους γονείς του από τους οποίους ανέλαβε την επιχείρηση. Καθώς εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα επιδημίας στη Γαλλία, ο Pierre ανακαλύπτει ότι ένα από τα ζώα του έχει μολυνθεί. Δεν μπορεί να δεχτεί ότι θα χάσει τις αγελάδες του, δεν έχει τίποτα άλλο και θα κάνει τα πάντα για να τις σώσει…

Une vie ailleurs – Ζωή αλλού

13 unevieailleursΣκηνοθέτης: Olivier Peyon
Καστ: Isabelle Carré, Ramzy Bedia, Maria Duplaa, Virginia Mendez, Dylan Cortes
Σενάριο: Olivier Peyon, Cécilia Rouaud
Έτος: 2016
Διάρκεια: 1 ώρα 36 λεπτά
Είδος: Δράμα, μυθοπλασία

Η Sylvie εντοπίζει τα ίχνη του γιου της στην Ουρουγουάη, όπου τον είχε απαγάγει ο σύζυγός της πριν 4 χρόνια. Αν και αισθάνεται ευτυχισμένη που ξαναβρίσκει τον Felipe, η επανασύνδεση μαζί του δεν θα είναι η αναμενόμενη. Στην πραγματικότητα, το παιδί δεν έχει ανάγκη από τίποτα, είναι απελευθερωμένο και το μέλλον του μοιάζει να προδιαγράφεται χωρίς τη μητέρα του.