Φόρος τιμής στους εκδότες ποίησης Εκδόσεις Cheyne

cheyneΈκθεση

29.11-19.12.2018 | Καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου

Η έκθεση προσκαλεί τον επισκέπτη στην ανακάλυψη του Εκδοτικού Οίκου Cheyne μέσω των συλλογών βιβλίων και ποιητικών περιοδικών, το τυπογραφικό έργο του, όπως και μέσω του φεστιβάλ Ανάγνωση κάτω από το δένδρο, που ίδρυσε.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα–Παρασκευή: 09.00΄-20.00΄, Σάββατο: 09.00΄-14.00΄

Ελεύθερη είσοδος

Κύκλος «Λέξεις επί σκηνής»

29.11.2018, 19.30΄ | Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Οι εκδότες Benoît Reiss και Elsa Pallot θα παρουσιάσουν την δουλειά του εκδοτικού οίκου Cheyne από την ίδρυση του. Θα γίνει ανάγνωση σε ελληνικά και γαλλικά αποσπασμάτων από ποιητικές συλλογές που εκδόθηκαν από τον Οίκο Cheyne, παρουσία ενός από τους ποιητές, του Θανάση Χατζόπουλου (Βραβείο Max Jacob Étranger 2013).

Ο οίκος Cheyne, στο στερέωμα των γαλλικών εκδόσεων από το 1980, σκοπεύει να κάνει γνωστά και να διανέμει ποίηση και κείμενα που, σε κάθε βιβλίο, κάνουν να αντηχεί μια μοναδική, ενδόμυχη φωνή, σαν το μοίρασμα μιας ξεχωριστής εμπειρίας.

Mετά από περισσότερα από τριάντα πέντε χρόνια δραστηριότητας, μέσα από έξι συλλογές, δεν πρόκειται πια σήμερα για μια αποκλειστική αναζήτηση νέων συγγραφέων. Ο οίκος Cheyne ακολουθεί πλέον το αναγνωρισμένο έργο των συγγραφέων του καταλόγου του, τους οποίους συνοδεύει πιστά τόσα χρόνια. Η ομάδα του Cheyne πραγματοποιεί όλη την διαδικασία παραγωγής των βιβλίων της: από την σύλληψη ως τη βιβλιοδεσία, περνώντας από την εκτύπωση στην τυπογραφία. Το ατελιέ του Cheyne πραγματοποιεί επίσης εκτυπωτικές εργασίες κατά παραγγελία.

Με τους

Elsa Pallot και Benoit Reiss, εκδότες

Θανάσης Χατζόπουλος, ποιητής
Δίγλωσση ανάγνωση: Μαρία Αποστολακέα
Ακορντεόν: Ιώ Le Moller
Συντονισμός : Μικαέλ Hautchamp

Τα κείμενα που θα διαβαστούν:

Κελί, του Θανάση Χατζόπουλου – μετάφραση Αλεξάνδρος Ζώτος, 2012, PrixMaxJacob Étranger 2013.
Ο Ήλιος ξέρει, του Οδυσσέα Ελύτη – μετάφραση Αγγελική Ιωνάτου, 2015
O Μεγάλος μυρμηγκοφάγος, της Νίκης-Ρεβέκκας Παπαγεωργίου – μετάφραση Ευαγγελία Stead, 2017
Καρνέ ποίημα, της Νίκης-Ρεβέκκας Παπαγεωργίου – μετάφραση Ευαγγελία Stead, 2017