50 χρόνια από την έκδοση του «Éden, Éden, Éden » του Guyotat

eden_eden_thumbnailΌταν στις 9 Σεπτεμβρίου 1970, κυκλοφόρησε το «Éden, Éden, Éden », του νεαρού τότε τριαντάχρονου συγγραφέα Pierre Guyotat, σκανδάλισε, μάγεψε και συνεπήρε όσους το διάβασαν. Σε αυτήν τη «σαχάρια μυθοπλασία» για τον πόλεμο της Αλγερίας έχουν γράψει την εισαγωγή οι Michel Leiris, Roland Barthes, Philippe Sollers, και έχει χαιρετίσει ο Michel Foucault. Λογοκρίθηκε, αλλά υποστηρίχθηκε από μια διεθνή συλλογή υπογραφών, σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις των Joseph Beys, Pier Paolo Pasolini, Pierre Boulez, Italo Calvino, Jean-Paul Sartre. Πενήντα χρόνια μετά, το έργο του Pierre Guyotat που πέθανε στις 7 Φεβρουαρίου φέτος, παραμένει μυθικό.

Διαβάστε Περισσότερα

Ψηφιακή συνάντηση με τη συγγραφέα Leïla Slimani

slimani_thumbnail12/10, 19.30 | Διαδικτυακή μετάδοση

« Η επιδημία του κορωνοϊού τόνισε μια τάση : αγγίζουμε όλο και λιγότερο το δέρμα του άλλου», Leïla Slimani

Βραβευμένη με το σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο Goncourt 2016 για το μυθιστόρημά της «Γλυκό τραγούδι», η συγγραφέας, κατά τη διάρκεια της καραντίνας κρατάει ημερολόγιο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde, όπου διηγείται την καθημερινότητά της την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε Περισσότερα

Αναγνώσεις : Έρως και Λογοτεχνία

litterature_EROS_IFGthumbnail20/7, 20 :30, Ταράτσα Γαλλικού Ινστιτούτου

"Ηδονιστές όλων των ηλικιών και όλων των φύλων, σ' εσάς και μόνον σ' εσάς αφιερώνω τούτο το έργο: τραφείτε με τις αρχές του, αρχές που θεριεύουν τα πάθη σας, κι αυτά τα πάθη με τα οποία ψυχροί και ανιαροί ηθικολόγοι σας φοβερίζουν..." Μαρκήσιος ντε Σαντ, , Η φιλοσοφία στο Μπουντουάρ

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, το κοινό θα έχει μια μοναδική ευκαιρία για ένα ταξίδι στην αφήγηση του έρωτα μέσα από διαχρονικά αναγνώσματα με αισθησιακές αφηγήσεις από τους ηθοποιούς Πολύδωρο Βογιατζή και Άλκηστη Πουλοπούλου, σε συνεργασία με το Bookfeed.

Διαβάστε Περισσότερα

Αναβάλλεται το ComicDom Con Athens 2020

CCA2020Αποφασίστηκε η αναβολή της διοργάνωσης του Comicdom Con Athens 2020, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με τον ιό COVID-19 στην Ελλάδα. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της διοργάνωσης. 

Διαβάστε Περισσότερα

Λογοτεχνία παντού: Παραμύθια στο τρένο!

lamprelli_thumbnail20 – 22 Ιανουαρίου 2020 | διαδρομές Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Λάρισα

Η Λίλη Λαμπρέλλη, επαγγελματίας αφηγήτρια, και συγγραφέας, μας καλεί σε ένα λογοτεχνικό ταξίδι. Θα αφηγηθεί παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους, μέσα στο τρένο. Θα συνεχίσει τις αναγνώσεις σε δυο διαφορετικές πόλεις, την Λάρισα και την Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε Περισσότερα