1η έκδοση του Ψηφιακού Νοεμβρίου

NN_thumbfrΟ Ψηφιακός Νοέμβριος είναι ένα νέο ετήσιο ραντεβού του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, αφιερωμένο στη ψηφιακή δημιουργία και στις καινοτόμες πρακτικές, όπου όλοι καλούνται να παίξουν, να δοκιμάσουν, να ανακαλύψουν και να ανταλλάξουν ιδέες.

Ο Ψηφιακός Νοέμβριος, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, καθορίζεται από τέσσερις λέξεις-κλειδιά: Σκέψη, Δημιουργία, (Από)κωδικοποίηση, Παιχνίδι, οι οποίες επιτρέπουν την κατανόηση των δυνατοτήτων του ψηφιακού.

Συναυλίες, εργαστήρια, εκθέσεις, ομιλίες ... ζήστε τον πρώτο Ψηφιακό Νοέμβρη με την οικογένειά σας ή / και τους φίλους σας!

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Περισσότερα

Οι Δευτέρες είναι (P)arty!

JeremieBernaertΛευκή κάρτα στον Jérémie Bernaert

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του Ψηφιακού Νοέμβρη

04.11.2019

19.00 | Προβολή φωτογραφιών στο A-Dash, Ασκληπιού 74

19.30 | Αναχώρηση από το A-Dash για φωτογραφική περιπλάνηση με τον Jérémie Bernaert στους δρόμους των Εξαρχείων

20.00 | Εγκαίνια έκθεσης του Jérémie Bernaert και DJ set με τον Yparxei Provlima Amalia στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31

Διαβάστε Περισσότερα

Έκθεση S’il vous PLAY

silvousplayΨηφιακός Νοέμβριος 2019

S’il vous PLAY, τα ανεξάρτητα βιντεοπαιχνίδια σε έκθεση!

05-30.11.2019 | Βιβλιοθήκη Octave Merlier
Τρίτη με Παρασκευή, 15.00 με 19.00 και τα Σάββατα, 10.00 με 14.00. Ελεύθερη είσοδος

Το βιντεοπαιχνίδι, αν και θεωρείται συχνά καθαρή ψυχαγωγία, προσφέρει στην πραγματικότητα έναν πολύ μεγάλο πλούτο σε ότι αφορά την γραφή και τα είδη.
Στη σκιά των πιο γνωστών παραγωγών βρίσκεται ένα πλήθος πρωτότυπων παιχνιδιών, των οποίων η ποικιλομορφία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτήν του ανεξάρτητου κινηματογράφου ή των εναλλακτικών κόμικς. Και οι γαλλικές δημιουργίες αποτελούν συχνά πηγή έμπνευσης στην εξερεύνηση αυτού του νέου μέσου.

Διαβάστε Περισσότερα

Πλατό media: Ψηφιακός κόσμος χωρίς γυναίκες: αδιανόητο και μη αποδεκτό

NN_thumbfr21.11.2019, 19.00 | Καφέ Γαλλικού Ινστιτούτου

Ένα Plateau-Media που καλεί τους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις για τη σχέση γυναίκας και ψηφιακού κόσμου, να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα πρότζεκτ τους.

Τη συζήτηση σε μορφή τηλεοπτικής εκπομπής, διάρκειας μίας μόλις ώρας, θα συντονίσει ένας δημοσιογράφος, και το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει με ερωτήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Στρογγυλή τράπεζα & Έκθεση: Εικονική πραγματικότητα

NN_thumbfrΣτρογγυλή τράπεζα: Νέα εικονική και αυξημένη πραγματικότητα: τάσεις, εφαρμογές και ανάπτυξη για τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση

21.11.2019, 11.00

Μια στρογγυλή τράπεζα που διοργανώνεται σε συνεργασία με το PowerX, με θέμα την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα και την εφαρμογή της στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της εκπαίδευσης.

Διαβάστε Περισσότερα