Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020

hmera_glosson_THUMBnailΣάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, 15.00 - 21.00 | Διαδικτυακή δράση

Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020!

Ταξιδέψτε διαδικτυακά από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη, μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη, κι ανακαλύψτε, με όχημα ένα πρωτότυπο «κυνήγι θησαυρού», τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών και των διαλέκτων.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμιο Τουρνουά Σλαμ Ποίησης 2020: δεύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας

slam thumbnailΑπό 18 έως 24.05.2020 | Διαδικτυακά
(Σύνδεσμος Ζoom: 2568171001)

Ποιητές απ’όλο τον κόσμο, από τη Βραζιλία και τη Ρωσία μέχρι το Βιετνάμ, ερμηνεύουν τον ποιητικό τους λόγο μπροστά στο κοινό του Φεστιβάλ Σλαμ Ποίησης, σπάζοντας την παράδοση της σιωπηλής και μοναχικής ανάγνωσης των ποιημάτων, αψηφώντας τα όρια της γλώσσας και της φαντασίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Γαλλική γλώσσα: εκπαιδευτικό/διδακτικό υλικό και επιμορφώσεις για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

ressources en ligne thumbΣτο πλαίσιο της Χάρτας Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος με το ΙΕΠ και λόγω της εντατικοποίησης της εξ αποστάσεως διδασκαλίας εξαιτίας της πανδημίας, δίδεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης και διάθεσης εκπαιδευτικού/διδακτικού υλικού και επιμορφώσεων που προτείνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στους εκπαιδευτικούς, για την υποστήριξη της διδασκαλίας της Γαλλικής γλώσσας.

Το εν λόγω υλικό είναι κατάλληλο για τον εμπλουτισμό της διδασκαλίας τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Μπορείτε να αναζητήσετε τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους ανακατεύθυνσης στο συνημμένο αρχείο.

Σε συνεργασία με το ΙΕΠ: iep.edu.gr

 

PIJA 2020 : Διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για νέους 15 – 20 ετών

PIJA 2020 thumbnailΠαράταση προθεσμίας συμμετοχής έως τις 4 Μαΐου 2020

Μέσα από διαφορετικές μορφές λογοτεχνικής έκφρασης όπως το σύντομο διήγημα, το διήγημα, το επιστολογραφικό μυθιστόρημα ή το πεζό ποίημα, ο διαγωνισμός PIJA 2020 (Διεθνές Βραβείο Νέων Συγγραφέων) προσκαλεί τους νέους ενδιαφερόμενους να δώσουν ώθηση στη φαντασία τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Ημερίδα Επιμόρφωσης : «Κινηματογράφος, Λογοτεχνία και θεατρικές πρακτικές στην ξενόγλωσση τάξη»

logoAPF29.02.2020 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Δείτε το πρόγραμμα της Επιμορφωτικής Ημερίδας με θέμα «Κινηματογράφος, Λογοτεχνία και θεατρικές πρακτικές στην ξενόγλωσση τάξη», που πραγματοποιείται το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 στο Γαλλικό Ινστιτούτο. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε Περισσότερα