Επιστημονική Ημερίδα: «Η παρουσία του Αντρέ Μαλρώ στην Ελλάδα»

Την Ημερίδα διοργανώνει ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

18.02.2017, 10.00'-15.00' | Auditorium Theo Angelopoulos, IFG

Πολυτιμημένος Υπουργός, ειδικός στην Τέχνη, διάσημος και αναγνωρισμένος συγγραφέας, ο Αντρέ Μαλρώ σε μία προσπάθεια «πραγματοποίησης του ονείρου της Γαλλίας, να αναβιώσει το μεγαλείο του παρελθόντος, να δώσει ζωή στο μεγαλείο του παρόντος και να υποδεχτεί το μεγαλείο του κόσμου» (συνέντευξη τύπου της 8ης Απριλίου 1959), επισκέφτηκε την Αθήνα στις 28 Μαΐου 1959.

Η επιρροή της ελληνικής φιλοσοφίας στην σκέψη του Μαλρώ είναι ευρέως γνωστή, όπως επίσης και η φιλία που τον συνέδεε με τον χαράκτη ελληνο-γαλλικής καταγωγής, Γαλάνη. Ο Μαλρώ επισκέφτηκε την Ελλάδα πριν τον πόλεμο. Η Ελλάδα ήταν για αυτόν συνώνυμο του ονείρου και της τέχνης.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να εξερευνήσει την παρουσία του Αντρέ Μαλρώ στην Ελλάδα,  τόσο στην φυσική όσο και στην πνευματική της διάσταση.

Συμμετέχουν οι: Michaël de Saint-Cheron (φιλόσοφων των θρησκειών, κριτικός τέχνης, δοκιμιογράφος), Νικόλας Μανιτάκης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Τάκης Θεοδωρόπουλος (συγγραφέας, δημοσιογράφος), Κωνσταντίνα Πλιάκα (καθηγηγήτρια γαλλικής γλώσσας, διδάκτωρας), Χρήστος Νίκου (αντιπρόεδρος Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε).

Μία έκθεση αφιερωμένη στον Μαλρώ αποτελούμενη από 18 πίνακες που παρουσιάζουν την πολυδιάστατη ζωή και το έργο του θα είναι ανοικτή στο κοινό, στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου. Την έκθεση παραχώρησε ο σύλλογος Amitiés Internationales André Malraux.

Περισσότερες πληροφορίες: http://apf.gr & https://www.facebook.com/events/