Παγκόσμιο Τουρνουά Σλαμ Ποίησης 2020: δεύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας

slam thumbnailΑπό 18 έως 24.05.2020 | Διαδικτυακά
(Σύνδεσμος Ζoom: 2568171001)

Ποιητές απ’όλο τον κόσμο, από τη Βραζιλία και τη Ρωσία μέχρι το Βιετνάμ, ερμηνεύουν τον ποιητικό τους λόγο μπροστά στο κοινό του Φεστιβάλ Σλαμ Ποίησης, σπάζοντας την παράδοση της σιωπηλής και μοναχικής ανάγνωσης των ποιημάτων, αψηφώντας τα όρια της γλώσσας και της φαντασίας.

Το Παγκόσμιο Τουρνουά Σλαμ Ποίησης, πρωτοποριακό και ιστορικά καθοριστικό, καταρρίπτει τους διαχωρισμούς, τα στερεότυπα, τις σημαίες και τα λυρικά ιδανικά τους, ξεπερνά τις προφορές και τα φωνήματα…

Όλα τα ποιήματα μεταφράστηκαν στα γαλλικά και τα αγγλικά. Οι μεταφράσεις και το αρχικό κείμενο θα προβληθούν ταυτόχρονα με την ερμηνεία. Το κοινό, κάθε χρόνο και πιο πολυάριθμο, μαγεύεται από τη βραχνάδα ή την αβρότητα των λέξεων του γαλάζιου πλανήτη. Υβριδική ποίηση, συγκλονιστική στην όραση, στην ακοή, στην ανάσα. Εδώ χτυπάει η καρδιά ενός ποιητή, ενός άστρου, ενός γαλαξία! Η καρδιά ενός ανθρώπου. Ελάτε να το ανακαλύψετε!

Καλή επιτυχία στην Ελένη Καιγή, νικήτρια του 2ου γαλλόφωνου τουρνουά Σλαμ ποίησης που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στις 6 Μαρτίου 2020 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Τουρνουά Σλαμ Ποίησης στο Παρίσι 2020.

Περισσότερες πληροφορίες & πρόγραμμα