Νικητές Γαλλοφωνίας 2016

PhotoCultureLab2016Φεστιβάλ παραστατικών τεχνών της Αβινιόν

16-26 Ιουλίου 2016

Η Χρυσοβαλάντου Μπεχλιβάνου, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, νικήτρια του Μεγάλου Βραβείου της Γαλλοφωνίας 2016 κέρδισε ένα ταξίδι στη Γαλλία για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα

Διαβάστε Περισσότερα

Νικητές Γαλλοφωνίας 2016

CLAΠρογράμματα εντατικής εκμάθησης γαλλικών στο CLA της Besançon

3-16 Ιουλίου 2016 | PHOTOS

Η Γεωργία Δημοπούλου και ο Κωνσταντίνος Βαγγής, μαθητές της Α’ & Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Κατερίνης και νικητές του Μεγάλου Βραβείου της Γαλλοφωνίας 2016 κέρδισαν ένα ταξίδι στη Γαλλία στο πλαίσιο προγράμματος εντατικής εκμάθησης γαλλικών διάρκειας δύο εβδομάδων, στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας της Besançon (CLA). Μία προσφορά του CLA και της Υπηρεσίας Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης / Τμήμα εκπαιδευτικής συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στο πλαίσιο του εθνικού διαγωνισμού της Γαλλοφωνίας 2016.

Διαβάστε Περισσότερα

LabCitoyen – « Δικαιώματα του Ανθρώπου και Υγεία »

LabCitoyen_20163-11 Ιουλίου 2016 | Παρίσι

Η Μαριάννα Παπαδάκου, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κέρδισε ένα ταξίδι στη Γαλλία για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα LabCitoyen, που προτείνει το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Διαβάστε Περισσότερα

LabCitoyen - «Τα δικαιώματα του Ανθρώπου αντιμέτωπα με τις περιβαλλοντικές προκλήσεις»

labcitoyen20155-15 Ιουλίου 2015 | Παρίσι

Ο Αντώνιος Τζωρτζάκης, φοιτητής του τμήματος Διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κέρδισε ένα ταξίδι στη Γαλλία για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα LabCitoyen, που προτείνει το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Μία προσφορά του Μορφωτικού τμήματος της Πρεσβείας της Γαλλίας / Υπηρεσία εκπαιδευτικής συνεργασίας για την επιβράβευση της καλύτερης συμμετοχής στη προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, EuroPaS που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος τον Απρίλιο 2015.

Μοιράζεται μαζί μας εικόνες από την διαμονή του! ΒΙΝΤΕΟ

LabCitoyen - «Τα δικαιώματα του Ανθρώπου στον 21ο αιώνα, στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης»

labcitoyen2014 6-16 Ιουλίου 2014 | Παρίσι

Το Institutfrançaisfrançais, σε συνεργασία με τον οργανισμό Maison des cultures du monde, δημιούργησαν το LabCitoyen, ένα ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο σε θέματα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που συγκεντρώνει κάθε χρόνο γαλλόφωνους νέους ηλικίας 18 με 25 χρόνων. Η διοργάνωση 2014 με τίτλο Τα δικαιώματα του Ανθρώπου στον 21ο αιώνα, στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επικεντρώθηκε στο πρόβλημα των Αυξανόμενων φαινομένων μη-ανεκτικότητας, βίας και διακρίσεων. Στις 8 Ιουλίου, ο LaurentFabius, υπουργός Εξωτερικών υποθέσεων και διεθνούς ανάπτυξης, παρενέβη πάνω στο θέμα της θανατικής ποινής.

Διαβάστε Περισσότερα