Φεστιβάλ θεάτρου δρόμου του Aurillac

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

To Aurillac, είναι μια μικρή και ήσυχη πόλη στην νότια Γαλλία, χωρίς πολλούς τουρίστες. Όλα αυτά όμως αλλάζουν, για 4 ημέρες κάθε Αύγουστο, μιας και εκεί διεξάγεται το 2ο πιο σημαντικό Φεστιβάλ θεάτρου του δρόμου στην Γαλλία ( Aurillac Festival international de théâtre de rue)

Τότε οι δρόμοι πραγματικά πλημμυρίζουν απο κόσμο και καλλιτέχνες !! Το φεστιβάλ, δημιουργήθηκε το 1986 απο τον Jean-Marie Songy. Αρχικά όχι και τόσο γνωστό και χωρίς πολλές συμμετοχές, έφτασε να αριθμεί τις 20 επίσημες συμμετοχές καλλιτεχνών (ΙΝs) , 500 ανεπίσημες συμμετοχές (ΟFFs) και περίπου 100.000 θεατές κάθε χρόνο ! Παράλληλα η διεθνής του αναγνώριση είναι αδιαμφισβήτητη. Στο επίσημο τμήμα του Φεστιβάλ παρουσιάζονται -σε δημόσιο χώρο πάντα- ακριβές παραγωγές, μορφές σύγχρονου θεάτρου, ή ακόμα και video projections που δημιουργούν μια διαδρομή με κανβά τα κτίρια της πόλης. Στις ανεπίσημες συμμετοχές θα δείτε πιο απλά πράγματα, χωρίς ωστόσο να υστερούν ούτε λίγο απο τις επίσημες. Μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί με μικρά σκερτσάκια, μικρές ή και τεράστιες μαριονέττες, καλά ή κακά τέρατα είναι μόνο μερικά απο τα πράγματα που θα συναστήσετε σε κάθε γωνιά του δρόμου, ενώ σε αυτούς προστίθονται και οι κάτοικοι της Αurillac που είναι εκεί πάντα φιλόξενοι και εξυπηρετικοί !

 20 φοιτητές απο όλο τον κόσμο κληρώθηκαν μέσω των τοπικών Γαλλικών Ινστιτούτων, για να παρακολουθήσουν αυτό το Φεστιβαλ. Προσωπικά για μένα ήταν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Μου δόθηκε η ευκαιρία όχι απλά να δώ μια χώρα ή μια πόλη, αλλά να γίνω για λίγο κομμάτι της. Η Αurillac μας αγκάλιασε και σε συνεργασία με την CEMEA μας δίδαξε τι σημαίνει θέατρο, Γαλλία , πολιτισμός και διασκέδαση. Πραγματικά, ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι... Ευχαριστώ πολύ το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας για αυτήν την ευκαιρία και ελπίζω να συνεχιστούν ενέργειες σαν και αυτή ούτος ώστε και άλλοι νέοι να έχουν την τύχη να βιώσουν αυτά που βίωσα εγώ. Συστήνω ανεπιφύλακτα στον κάθε έναν να επισκευτεί το Φεστιβάλ της Aurillac – εγώ τουλάχιστον με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω !

( Aimilia Liontou, étudiante à l’université d'Athènes, section Beaux arts a gagné un séjour CultureLab. Ce séjour a été offert par le SCAC /SCE dans le cadre de la francophonie 2012. Mlle Liontou a assisté eu Festival de théâtre de rue d'Aurillac du 19 au 25 aout 2012.)

 

Μάθετε περισσότερα για το CultureLab : http://www.institutfrancais.com/fr/culturelab-laboratoire-culturel-de-l-institut-francais

Πρόγραμμα παραμονής: http://www.institutfrancais.com/sites/default/files/4_Festival_de_theatre_de_rue_d_Aurillac.pdf

Ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Δρόμου Aurillac: http://www.aurillac.net/