Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019

edl 2019Πολλές γλώσσες - Μία γιορτή

Στο πλαίσιο της 1ης Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Πολιτισμών

28.09.2019, 11.00-18.00 | Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Σε μια εποχή όπου η πολυγλωσσία είναι μια περιπέτεια όλο και πιο κοινή και η εκμάθηση των ξένων γλωσσών, οι μορφωτικοί και πολιτιστικοί οργανισμοί, καθώς και οι πρεσβείες συμμαχούν, για να ακουστεί αυτή η γλωσσική ποικιλομορφία, συνέπεια της πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Στη διάρκεια ενός πολύωρου ραδιοφωνικού προγράμματος, θα ακουστούν συνεντεύξεις δρόμου, αναγνώσεις, ειδικοί στο θέμα, συνεντεύξεις με συγγραφείς, κουίζ κ.α. Η ραδιοφωνική Βαβέλ σας προσκαλεί στο δικό της σόου.

Διαβάστε Περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

JEDL2018Ένα ραντεβού για να γιορτάσουμε την γλωσσική και πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης

22.09.2018 | Ωδείο Αθηνών

Η γλωσσική ποικιλομορφία στην Ευρώπη αποτελεί αδιαμφισβήτητο πολιτιστικό προτέρημα! Για τον καθένα από εμάς, η γνώση διαφορετικών ξένων γλωσσών αποτελεί μέσο για να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς που κρύβει κάθε πολιτισμός… Το ενδιαφέρον για την γλώσσα του Άλλου είναι συνώνυμο αποδοχής της συνάντησης, ενεργής συμμετοχής στην ανταλλαγή και σε μία θαυμαστή διεργασία αμοιβαίου εμπλουτισμού!

Διαβάστε Περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018: Online Διαγωνισμός

JEDL2018Από 26.07 έως 16.09.2018

Πάρτε μέρος στον μεγάλο Online διαγωνισμό για να γιορτάσετε την γλωσσική και πολιτιστική ποικιλομορφία και να κερδίσετε πολλά δώρα!

Για 6η συνεχή χρονιά, τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και οι Πρεσβείες 13 χωρών-μελών της EUNIC Αθήνας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), προτείνουν ένα διασκεδαστικό κουίζ.

Ραντεβού στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού για να απαντήσετε στις ερωτήσεις του κουίζ και να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της ημέρας: www.imera-glosson.eu.imera-glosson.eu

Διαβάστε Περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2017

EIGΑς γιορτάσουμε τη γλωσσική και πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρώπης | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

23.09.2017, 10.00 ́-15.00 ́ | Ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος – Κ.Π. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η Αυστρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Γεωργία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κύπρος, η Μεγάλη Βρετανία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σουηδία και η Τσεχική Δημοκρατία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2017.

Διαβάστε Περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2017: Online Διαγωνισμός

EIG29 Ιουνίου – 16 Σεπτεμβρίου 2017

www.imera-glosson.eu

Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με αφετηρία ένα μεγάλο διαδικτυακό διαγωνισμό που προσφέρει πλούσια δώρα ξένων γλωσσών!

Για 5η συνεχή χρονιά τα Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και οι Πρεσβείες από 13 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Διαβάστε Περισσότερα