Μια «ξεχωριστή» μέρα αφιερωμένη στο σχολείο της συμπερίληψης

inclusion_scolaireΚύκλος «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο»

20 & 21.03.2019 | Auditorium Theo Angelopoulos - IFG

20.03.2019

Η μοναδικότητα κάθε παιδιού, που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε «ξεχωριστό» σε μία τάξη ενός μη ειδικού σχολείου, ανοίγει το πεδίο του διαλόγου γύρω από τα ερωτήματα της συμβίωσης, των ανησυχιών και των αναπαραστάσεων που αυτή προϋποθέτει... Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας της Γαλλοφωνίας.

Η ένταξη των παιδιών και νέων ατόμων με αναπηρία στο εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας αποτελεί πρόσφορο έδαφος προβληματισμού γύρω από το οποίο ομάδες από 7 Ευρωπαϊκές χώρες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν επί σειρά δύο ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + Στροφή στο σχολείο της συμπερίληψης στην Ευρώπη, εμπνευστής και συντονιστής του οποίου είναι ο Σύλλογος Ενηλίκων και Νέων Ατόμων με Αναπηρία του Lot (Γαλλία), σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Καματερού.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας, υποστηρίζει προγράμματα που αφορούν την σχολική ένταξη και συνύπαρξη. Με αφορμή την παρουσία στην Αθήνα του συνόλου των συνεργατών του προγράμματος Στροφή στο σχολείο της συμπερίληψης στην Ευρώπη, σας προσκαλούμε σε μια «ξεχωριστή» ημερίδα ανταλλαγών γύρω από τις Ευρωπαϊκές εμπειρίες στον τομέα της σχολικής και κοινωνικής ένταξης: στρογγυλές τράπεζες, εργαστήρια, προβολές ταινιών του Extraordinary Film Festival (EOP), συναυλία της ορχήστρας Ηχόχρωμα του Κέντρου Απασχόλησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ «Εργαστήρι-Λίλιαν Βουδούρη» (διεύθυνση: Ι. Μακρής) και των χορωδιών του 1ου Γυμνασίου Καματερού (διεύθυνση: Ε. Μαραγούσια) και του 18ου Γυμνασίου Αθηνών (Διεύθυνση: Π. Μακρινού).

21.03.2019

Στρογγυλή Τράπεζα: το σχολείο της συμπερίληψης στην Ευρώπη: μύθοι και πραγματικότητα

Συμπεράσματα της ημερίδας της 20.03.2018            

Σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Λύκειο Eugène Delacroix

Είσοδος ελεύθερη | Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς

Πληροφορίες και κρατήσεις στο sce@ifa.gr