Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφερόντος για τους διεθνείς κύκλους μεγάλης διαρκείας σπουδών της Εθνικής Σχολής Διοίκησης (ENA) της Γαλλίας και των Περιφερειακών Ινστιτούτων Διοίκησης (IRA) για το έτος 2014-15

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Για τους διεθνείς κύκλους σπουδών μεγάλης διαρκείας της Εθνικής Σχολής Διοίκησης (ENA) της Γαλλίας και των Περιφερειακών Ινστιτούτων Διοίκησης (IRA) για το έτος 2014-15

Εδώ και πάνω από 60 χρόνια, η Εθνική Σχολή Διοίκησης – ENA δέχεται αλλοδαπούς σπουδαστές. Περισσότεροι από 3 300 αλλοδαποί – εκ των οποίων 95 είναι Έλληνες – σπουδαστές από 127 χώρες και από τις πέντε ηπείρους έχουν φοιτήσει στους χώρους της. Η ENA καταρτίζει τους ανώτατους υπαλλήλους του γαλλικού δημοσίου και τους προετοιμάζει για ανώτερες αρμοδιότητες σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Διαβάστε Περισσότερα

Διεθνείς Ειδικευμένοι Κύκλοι Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση (CISAP 2016)

Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (ΕΝΑ) – Παρίσι 

Oι ειδικευμένοι κύκλοι σπουδών στη δημόσια διοίκηση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (ΕΝΑ), διάρκειας που κυμαίνεται από μία έως τέσσερις εβδομάδες, προσφέρουν μια εντατική επαγγελματική τελειοποίηση πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα. Γλώσσας εργασίας είναι τα γαλλικά και τα μαθήματα διεξάγονται στο Παρίσι. Κάθε χρόνο, ορισμένα σεμινάρια πραγματοποιούνται στα αγγλικά και τα ισπανικά.

Διαβάστε Περισσότερα

Διεθνές διδακτορικό Ινστιτούτου Παστέρ (Παρίσι)- Paris universités

Διεθνές διδακτορικό Ινστιτούτου Παστέρ (Παρίσι)- Paris universités

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος 2015 | FLYER

Από το 2009, το Ινστιτούτο Παστέρ, από τους κορυφαίους φορείς στον τομέα της βιοϊατρικής έρευνας, διοργανώνει ένα πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών στις βιοεπιστήμες και τη βιοϊατρική, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια Pierre et Marie Curie, Paris Diderot και Paris Descartes.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Για συμμετοχή στον «Κύκλο Ανώτατης Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης» που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Για συμμετοχή στον «Κύκλο Ανώτατης Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης» που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015

Το σεμινάριο διοργανώνεται κάθε χρόνο από την γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ENA) και προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που ανταποκρίνεται σε υψηλές επαγγελματικές απαιτήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Μεσογειακό Γραφείο Νεότητας | 4η πρόσκληση υποβολής προτάσεων

Μεσογειακό Γραφείο Νεότητας | 4η πρόσκληση υποβολής προτάσεων


Kαταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων: 9η Μαρτίου 2014

To Μεσογειακό Γραφείο Νεότητας συστάθηκε το 2010, με πρωτοβουλία της Γαλλίας. Στόχος του είναι να διευκολύνει την κινητικότητα φοιτητών που πραγματοποιούν μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, στο μεσογειακό χώρο.Το ΜΓΝ ενθαρρύνει τις ανταλλαγές στοχεύοντας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των δεκαέξι χωρών-μελών.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα εταίρος της Ελλάδας στον πανεπιστημιακό τομέα με περισσότερες από 500 συμφωνίες ανάμεσα σε ανώτατα γαλλικά και ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, και η τέταρτη ευρωπαϊκή χώρα προορισμού των Ελλήνων φοιτητών για σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης σε ποικίλους τομείς οι οποίοι καλύπτουν το σύνολο των γνωστικών αντικειμένων τόσο στις προπτυχιακές όσο και στις μεταπτυχιακές σπουδές.


Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, εκτός από τις δράσεις προώθησης των σπουδών στη Γαλλία, ευνοεί την ανάπτυξη της γαλλο-ελληνικής πανεπιστημιακής συνεργασίας, με την απονομή υποτροφιών, καθώς και την παρότρυνση για τη σύναψη πανεπιστημιακών συνεργασιών.


Η Γαλλία είναι η μοναδική χώρα με την οποία η Ελλάδα έθεσε σε λειτουργία από το 2003, τα κοινά γαλλο-ελληνικά μεταπτυχιακά προγράμματα. Αυτά τα Π.Μ.Σ  υψηλού επιπέδου, κοινούς τίτλους σπουδών αναγνωρισμένους από τις δύο χώρες και απαιτούν την κινητικότητα των καθηγητών και των φοιτητών και είναι επιστέγασμα συνήθως προηγούμενης μακράς συνεργασίας ανάμεσα σε συνεργαζόμενα Τμήματα και μέλη ΔΕΠ. Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2012, λειτουργούν κατόπιν εγκρίσεων των δύο υπουργείων παιδείας, δέκα κοινά ελληνο-γαλλικά μεταπτυχιακά προγράμματα.