Τουρισμός - Ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης και οι αυριανές θέσεις εργασίας;

sea-kayak-santoriniΣυζήτηση | ΒΙΝΤΕΟ

Στο πλαίσιο της Έκθεσης για τις σπουδές στη Γαλλία

15.02.2019, 17.30΄ | Auditorium Τheo Αngelopoulos – IFG

Κάθε χρόνο, η έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία ξεκινά με μια συζήτηση αφιερωμένη στις νέες τάσεις της αγοράς εργασίας. Το 2019, ο τουρισμός και οι προοπτικές ανάπτυξης και εργασίας θα βρίσκονται στο επίκεντρο του διαλόγου μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων ειδικών.

Κάθε χρόνο, η Ελλάδα πετυχαίνει νέο ρεκόρ όσον αφορά στον αριθμό των τουριστών και στα έσοδα. Η ανάπτυξη αυτή συνοδεύεται από τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και σημαντικών επενδύσεων. Η Γαλλία, πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, έθεσε το φιλόδοξο στόχο να φτάσει τον αριθμό των τουριστών στα 100 εκατομμύρια μέχρι το 2020. Οι δύο χώρες, ως δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, θέλουν να κερδίσουν το στοίχημα της ανάπτυξης ενός βιώσιμου τουρισμού, που θα φέρει πλούτο και σταθερές θέσεις εργασίας. Πρέπει λοιπόν, εκτός από τις επενδύσεις, να ποντάρουν στην καινοτομία και την αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πλεονεκτημάτων. Για να προωθήσουν την ελκυστικότητά τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις διαρκώς μεταλλασσόμενες καταναλωτικές πρακτικές μιας διεθνούς πελατείας της οποίας ο αριθμός θα διπλασιαστεί με ορίζοντα το 2030 (σε σχέση με το 2010), οι δύο χώρες μας επεξεργάζονται στρατηγικές οι οποίες απαιτούν την κινητοποίηση καλά εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού, αλλά ταυτόχρονα και την κατάρτιση υψηλά ειδικευμένων στελεχών στη διοίκηση, τον προγραμματισμό και το μάρκετινγκ. Στο μέλλον, θα απαιτούνται ποικίλες δεξιότητες για να καλύψουν θέσεις εργασίας, γεγονός που ανοίγει πραγματικούς ορίζοντες για τους νέους που αναζητούν επαγγελματικό προσανατολισμό.

Γάλλοι και Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού έχουν προσκληθεί από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για να παρουσιάσουν τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα και να οραματιστούν τους μελλοντικούς φορείς του τουρισμού:

Χαιρετισμός: Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής, Υπουργείου Τουρισμού

Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Aude Ducroquet, Επίκουρη Καθηγήτρια, ESTHUA Tourisme & culture του Πανεπιστημίου του Angers, Συμπρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του Angers TourismLab
Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής, Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Θωμάς Λαζανάς, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Διοργανωτής του Μεσογειακού Φεστιβάλ Γαστρονομίας Mediterranean Food Festival
Κατερίνα Σαντίκου, Ιδρυτής και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Workathlon
Πάρις Τσάρτας, Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Lionel Walker, Γενικός εκπρόσωπος, Σύνοδος εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Αριστείας στον τουρισμό

Συντονισμός: Λάμπρος Καραγεώργος, δημοσιογράφος, Ναυτεμπορική

Είσοδος ελεύθερη
Ταυτόχρονη μετάφραση
Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στους φοιτητές

Υπό την αιγίδα του ΣΕΒ

Σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο