Καινοτομία και γυναίκες πρόσφυγες: ένα εμπνευσμένο leadership

JI_01102020_1η Οκτωβρίου 2020 – 19.00 / 21.30 | Διαδικτυακή συζήτηση

Στο πλαίσιο του κύκλου « Φύλο & Μετανάστευση » που εγκαινίασε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος το 2020, η συνάντηση του κύκλου « Η νεολαία που καινοτομεί » της 1ης Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη σε ιστορίες γυναικών προσφύγων και μεταναστριών που ξεκίνησαν ένα επιχειρηματικό εγχείρημα. 

Διαβάστε Περισσότερα

Ευρωπαϊκή συνεργασία και ενδυνάμωση (empowerment) των γυναικών προσφύγων: ανταλλαγή γαλλικών και ελληνικών εμπειριών

migrations_0907_IFGthumbnail

09.07.2020, 19.00
Στο πλαίσιο των κύκλων «Φύλο και μετανάστευση» και «Η νεολαία που καινοτομεί»

Συζήτηση σε ζωντανή μετάδοση από τα κοινωνικά δίκτυα του The Cube

Εν όψει της εκδήλωσης «Η νεολαία που καινοτομεί» της 1ης Οκτωβρίου 2020, αφιερωμένης στην επιχειρηματικότητα των γυναικών προσφύγων, το The Cube και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προτείνουν μία εισαγωγική συζήτηση γύρω από την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της ενδυνάμωσης των γυναικών αυτών, από τις προσφυγικές δομές μέχρι την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό της χώρας υποδοχής.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής: Η διαστημική καινοτομία στην υπηρεσία του πολίτη

klimatiki_allagiΚύκλος «Η Νεολαία που Καινοτομεί»

03.03.2020, 19.00 - Auditorium Theo Angelopoulos IFG

Tο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Κέντρο Aριστείας BEYOND του Εθνικού Aστεροσκοπείου Aθηνών και το Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της ακαδημίας Aθηνών προσκαλούν 6 Έλληνες και Γάλλους ειδικούς στην κλιματική αλλαγή, στην πολιτική προστασία και πρόληψη των φυσικών καταστροφών και στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε έναν διάλογο ανοιχτό σε όλους, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Η Νεολαία που Καινοτομεί».

Photo : ©ESA-NASA

Διαβάστε Περισσότερα

Η νεολαία που καινοτομεί: «Food Coop»

food_coop22.01.2020, 19:00μμ – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στο πλαίσιο του κύκλου «Η Νεολαία που Καινοτομεί», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος δίνει τον λόγο στους επιχειρηματίες της αλλαγής. Για το πρώτο ραντεβού της χρονιάς αφιερωμένο στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, θα σας μεταφέρουμε στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, για να ανακαλύψετε ένα συνεργατικό σουπερμάρκετ που δεν μοιάζει με τα άλλα.

Διαβάστε Περισσότερα