Ιδιαίτερα μέρη

Palais Royal

Ιδιαίτερα μέρη

Ο εθνικός τομέας του Palais-Royal στην αρχική του μορφή
Μετά την αποχώρηση του Théâtre Ephémère

Ο Richelieu χτίζει τον 17ο αιώνα το Palais Cardinal, το οποίο θα γίνει στη συνέχεια Palais Royal, ένα μνημειώδες συγκρότημα που αποτελείται από το Παλάτι, ένα κήπο, εκθέσεις και θέατρα. Μεγάλα γεγονότα της γαλλικής ιστορίας θα λάβουν χώρα εκεί, κυρίως στην εποχή της Γαλλικής Επανάστασης.

Γύρω από τον κήπο, θεσμικοί φορείς του γαλλικού κράτους, όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Συνταγµατικό Συµβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού, έχουν την έδρα τους. Αλλά το εμπόριο και το θέατρο όπως όλες οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες συνεχίζουν να ευημερούν. Η Comédie-Française από τη μία πλευρά και το θέατρο του Palais Royal από την άλλη βρίσκονται εκεί εδώ και αιώνες. Η γλυπτική ξεδιπλώνεται σε μόνιμη βάση με το σιντριβάνι του Bury και τους στύλους του Buren, ή περιοδικά, όπως στην περίπτωση της μεγάλης έκθεσης-εγκατάστασης Arrivée-Passage της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας Βάνας Ξένου. Η σκιά των διάσημων συγγραφέων Cocteau και Colette διαγράφεται εκεί ακόμη.

Πρέπει να απολαύσετε την ομορφιά αυτού του φυσικού πλαισίου το οποίο οι κηπουροί φροντίζουν πολύ προσεκτικά. Πρέπει να δείτε τα παιδιά να παίζουν μπάλα στις δενδροστοιχίες υπό τη σκιά των φλαμουριών ενώ πρέπει να κάτσετε γύρω από την κεντρική τεχνητή λίμνη για να απολαύσετε αρκετά ήσυχες στιγμές, ακόμη και στην καρδιά του Παρισιού.   

http://palais-royal.monuments-nationaux.fr/
https://www.facebook.com/pages/Domaine-national-du-Palais-Royal/1582293868658814?fref=ts