Παρίσι, ένας ακαταμάχητος προορισμός

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί ένα ταξίδι στο Παρίσι για την περίοδο των Χριστουγέννων; Η «πόλη του φωτός» κυριαρχεί στη σκέψη μας και μας προσκαλεί να μοιραστούμε ένα ονειρικό περιβάλλον.

Κάθε χρονιά οι εικόνες από τις φωταγωγήσεις των Χριστουγέννων στο Παρίσι κάνουν το γύρο του κόσμου. Ορισμένοι έχουν την ευκαιρία να βρίσκονται εκεί και να παρακολουθούν το υπέροχο θέαμα που προσφέρεται από το Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο : φωτισμένες στέγες, πολύχρωμες λάμπες, φωτεινά εφέ και σπινθηροβόλες προβολές που ντύνουν τις λεωφόρους της γαλλικής πρωτεύουσας (Champs-Elysées, avenue Montaigne, place Vendôme, Montmartre, Bercy μεταξύ άλλων).
Οι βιτρίνες των πολυκαταστημάτων του Παρισιού (Printemps Haussmann, Galeries Lafayette, BHV, le Bon Marché) διακοσμούνται σύμφωνα με το πνεύμα των γιορτών. Στολίζονται με όμορφα έλατα, χαρούμενα φωτάκια και πακέτα δώρων. Ζωντανεύουν μερικές φορές θεατρικά σκετς στα οποία υπάρχουν κινούμενες κούκλες και μαγευτικά σκηνικά, σ’ένα διαδραστικό κόσμο !
Μη χάσετε τη χριστουγεννιάτικη αγορά των Champs-Elysées από τις 15 Νοεμβρίου 2015 έως τις 4 Ιανουαρίου 2016, η οποία εκτείνεται από το Rond-Point des Champs-Elysées έως την Place de la Concorde και την Grande roue du jardin des Tuileries, η οποία προσφέρει μια εκπληκτική θέα στην πόλη ! Και αν δεν έχετε περπατήσει αρκετά, σας προτείνουμε να πάτε στα διάσημα υπαίθρια παγοδρόμια του Hôtel de ville (Δημαρχείου) και του Trocadéro για να ζήσετε αξέχαστες στιγμές.
Η υποδοχή του Νέου Έτους γιορτάζεται σε πολλά σημεία : στα σκαλάκια της Sacré Cœur για ένα πιο ήρεμο περιβάλλον με απεριόριστη θέα σε όλο το φωτισμένο Παρίσι, στο Champ-de-Mars και στο Trocadéro για να θαυμάσετε την φωταγώγηση του Πύργου του Άιφελ, στα Champs-Elysées για να γιορτάσετε με χαρά και καλή διάθεση.

Αλλά το Παρίσι κατά τη διάρκεια των γιορτών, είναι και άλλα πράγματα…

Το Μουσείο του Aνθρώπου (Musée de l'Homme) ανακαινίστηκε!

Μετά από 6 χρόνια εργασιών, το Μουσείο του Ανθρώπου, που βρίσκεται στο διάσημο παλάτι Σαγιό, άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Οκτώβρη και προτείνει στους επισκέπτες πρωτότυπες διαδρομές στους χώρους του, που έχουν ανακαινιστεί εσωτερικά από το Agence Brochet-Lajus-Pueyo, που συνδέεται με το Atelier d’Architecture Emmanuel Nebout.
Το μουσείο αυτό που είναι εξ’ολοκλήρου αφιερωμένο στον άνθρωπο, την προέλευσή, την εξέλιξή, το μέλλον του, διαθέτει μια αξιοσημείωτη συλλογή στην προϊστορία καθώς και στην βιολογική και πολιτισμική ανθρωπολογία. « Ποιοι είμαστε; Από πού προερχόμαστε; Πού πηγαίνουμε; Αυτές οι αρχικές ερωτήσεις κατευθύνουν τα λόγια και την πορεία της επίσκεψης αυτού του εμβληματικού χώρου σκέψης. Από το κρανίο του ανθρώπου του Κρο μανιόν σ’αυτό του Ντεκάρτ, της Vénus de Lespugue που κατασκευάστηκε εδώ και πάνω από 20 000 χρόνια aux cires de Pinson, περνώντας από μια εκπληκτική αίθουσα προτομών του 19ου αιώνα, ανακύπτει όλος ο πλούτος και η φοβερή προσαρμοστικότητα της ανθρώπινης φύσης », λέει ο Bruno David, πρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
Το μουσείο ανανεώνει τη σκηνογραφία του, τους μηχανισμούς υψηλής τεχνολογίας και τα ψηφιακά εργαλεία του, προκειμένου να κάνει την εμπειρία του επισκέπτη πιο διαδραστική.
Για περισσότερες πληροφορίες : http://www.museedelhomme.fr/

Και μερικές εκθέσεις που προτείνουμε για την περίοδο των γιορτών :
-          Picasso-mania, από 7 Οκτωβρίου 2015 έως 29 Φεβρουαρίου 2016, και Lucien Clergue, από 14 Νοεμβρίου 2015 έως 15 Φεβρουαρίου 2016, στις Galeries nationales του Grand Palais

-          Fantastique ! L’estampe visionnaire de Goya à Redon, από1η Οκτωβρίου 2015 έως 17 Ιανουαρίου 2016 στο Petit palais

-          Martin Scorsese, από 14 Οκτωβρίου 2015 έως 14 Φεβρουαρίου 2016 στη Cinémathèque française

-          Marc Chagall : Le triomphe de la musique, από 13 Οκτωβρίου 2015 έως 31 Ιανουαρίου 2016 στη Φιλαρμονική του Παρισιού