Το Euro 2016 στη Γαλλία είναι ένα μεγάλο ταξίδι

ogoUEFA1610 Ιουνίου - 10 Ιουλίου

Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός διαγωνισμός ποδοσφαίρου πλησιάζει και η 15η έκδοση του θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου. Το Euro επιστρέφει για τρίτη φορά στη χώρα της γέννησής του, μετά το 1960 και το 1984, θριαμβευτική χρονιά για τους οικοδεσπότες, όπου ο Michel Platini, σημειώνοντας το ρεκόρ των εννέα γκολ, βοήθησε την εθνική ομάδα της Γαλλίας να κερδίσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τώρα οι πόλεις που φιλοξενούν αγώνες - Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Toulouse, Saint-Etienne, Nice, Paris-Saint-Denis - ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν την οικογένεια του ποδοσφαίρου και τους οπαδούς από όλη την Ευρώπη. Η έναρξη και ο τελικός αγώνας του πρωταθλήματος θα γίνουν στο Stade de France (Saint-Denis).

Το EURO 2016 θα υποδεχθεί για πρώτη φορά είκοσι τέσσερις ομάδες αντί για 16, που συμμετείχαν προηγουμένως. Ο αριθμός αυτός θα παρατείνει τη διάρκεια της διοργάνωσης κατά μία εβδομάδα, και θα φέρει δύο ομάδες στον τελικό μετά από 7 παιχνίδια (έναντι 6 προηγουμένως).

Όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητριών και τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο πρώτος μεγάλος ευρωπαϊκός διαγωνισμός για τις εθνικές ομάδες εφευρέθηκε από ένα Γάλλο: τον Henri Delaunay, γραμματέα της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ξεκίνησε αυτό το έργο το 1927, αλλά έπρεπε να περιμένει μέχρι την έλευση της UEFA το 1954 για να υλοποιηθεί.

Λεπτομερές πρόγραμμα: http://www.lequipe.fr/Football/Euro/Saison-2016/calendrier-resultats.html

Με την ευκαιρία αυτής της γιορτής του ποδοσφαίρου σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε τις διοργανώτριες πόλεις μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

- Lens

- Saint-Denis

- Saint-Étienne

- Toulouse

- Tour de France

-
Foot Inspiration