Φεστιβάλ Αβινιόν: θέατρο και θεάματα

avignon_01.jpgΤο φεστιβάλ

69η έκδοση: 4 -25 Ιουλίου 2015

Το Φεστιβάλ της Αβινιόν είναι ένα από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ του σύγχρονου ζωντανού θεάματος. Κάθε χρόνο, τον Ιούλιο, η Αβινιόν γίνεται μία πόλη-θέατρο, μεταμορφώνοντας την αρχιτεκτονική της κληρονομιά σε χώρους παραστάσεων, και υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες φίλους του θεάτρου.

Ύστερα από το περσινό αφιέρωμα στο ελληνικό σύγχρονο θέατρο, στην πρώτη έκδοση υπό τη διεύθυνση του Olivier Py, το φεστιβάλ προσκαλεί αυτή τη χρονιά, μεταξύ πολλών άλλων, τον θεατρικό συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη και παρουσιάζει το έργο του Ομηριάδα σε όπερα.

Πλήρες πρόγραμμα: http://www.festival-avignon.com


Το Palais des Papes

Η επίσημη Αυλή του Palais des Papes είναι ο χώρος όπου γεννήθηκε το 1947 το Φεστιβάλ της Αβινιόν, με την τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου ΙΙ του William Shakespeare, σε σκηνοθεσία του Jean Vilar. Αυτός ο υπαίθριος χώρος παράστασης φιλοξενεί 2000 θεατές, στο κέντρο ενός κτιρίου που συγκαταλέγεται στην παγκόσμια κληρονομιά της Unesco.

Το Palais des Papes είναι το σύμβολο της ακτινοβολίας της εκκλησίας στην Χριστιανική Δύση το 14ο αιώνα. Κατασκευάστηκε το 1335, σε λιγότερα από 20 χρόνια, είναι κυρίως το έργο δύο πάπων που ανέλαβαν την κατασκευή του, του Benoît XII και του διαδόχου του Clément VI. Το μνημείο αποτελεί το σημαντικότερο γοτθικό παλάτι της Δύσης και παρουσιάζει στον επισκέπτη περισσότερους από 20 χώρους, θέατρα παγκόσμιας εμβέλειας και, κυρίως, τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του πάπα και τις φανταστικές τους διακοσμήσεις από τον ιταλό καλλιτέχνη Matteo Giovannetti.

Η Αβινιόν παρουσιάζει ένα μεγαλοπρεπές αστικό τοπίο, δεσπόζοντας πάνω από την Πόλη και τον Ροδανό, το Rocher des Doms προσφέρει ένα σύνολο εξαιρετικών μνημείων το οποίο αποτελείται από το Pont saint Bénezet, τα οχυρωματικά τείχη, το Petit Palais, τον καθεδρικό ναό La Cathédrale des Doms και τα εντυπωσιακά τείχη του φρουρίου με τους τέσσερις γιγάντιους πύργους στις πλευρές του Palais des Papes.

http://www.palais-des-papes.com


Πώς να έρθετε…

  • Από τα αεροδρόμιο Μασσαλίας: απευθείας πτήσεις Αθήνα – Μασσαλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ύστερα με TGV μέχρι την Αβινιόν
  • Από το αεροδρόμιο της Αβινιόν – πτήσεις με ανταπόκριση