Οι Rencontres d’Arles : φωτογραφία

ARLES_01.jpgΤο φεστιβάλ

6 Ιουλίου – 20 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Rencontres d’Arles είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ φωτογραφίας διεθνούς εμβέλειας. Οι εκθέσεις, που γίνονται με τη συνεργασία μουσείων και γαλλικών και ξένων οργανισμών, παρουσιάζονται σε διάφορα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και γίνονται αντικείμενο μίας αληθινής σκηνογραφίας. Κάποια αξιοθέατα, όπως τα παρεκκλήσια του 12ου αιώνα ή τα βιομηχανικά κτίρια του 19ου αιώνα, είναι ανοιχτά στο κοινό κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Η έκδοση 2015 ανοίγει με ένα αφιέρωμα στον RolandBarthes, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννησή του (1915 – 1980). Συναντήσεις, προβολές, συζητήσεις, συνέδρια, δρώμενα με καλλιτέχνες και ερευνητές θα πραγματοποιηθούν για να στοχαστούμε, να δημιουργήσουμε γύρω από τον Barthes και τη φωτογραφία.

www.rencontres-arles.com

 

Το αβαείο του Montmajour 

Αξεπέραστος χώρος έκθεσης των Rencontresd’Arles, το αβαείο του Montmajour , πουιδρύθηκε το 948 από Βενεδικτίνους μοναχούς, είναι ένα μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό σύνολο, που έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο, που περιλαμβάνει μία εκκλησία και μία ρομανική μονή του 12ου αιώνα. Αφεθείτε στη γοητεία αυτής της τοποθεσίας και των φυσικών προστατευμένων χώρων που είναι ιδανικοί για διαλογισμό.

http://montmajour.monuments-nationaux.fr/montmajour.monuments-nationaux.fr/

 

Η περιοχή της Camargue

Μαγική λέξη, η Camargue είναι μια περιοχή όπου οι άνθρωποι ζουν με τα άλογά τους, τους ταύρους, τα πουλιά, τον ουρανό και το νερό. Μαγεία μίας περιοχής ανεκτίμητων τοπίων, που υπόσχονται ασυνήθιστες βόλτες, που σε μεταφέρουν αλλού και που είναι βαθιά συνδεδεμένες με έναν ξεχωριστό τόπο.

Οι πόλεις Arles και Saintes Maries delamerπροτείνουν επίσης μνημεία στα οποία αντηχούν διηγήματα και θρύλοι εμπνευσμένοι από τους ταξιδιώτες που περνούν από αυτές τις πόλεις και που, κάποιες φορές, μένουν εκεί.

Με αφορμή το φεστιβάλ μην παραλείψετε να γευτείτε όλες τις πλευρές της και να ανακαλύψετε:

  • τη ζωντανή κληρονομιά πολλών ειδών χλωρίδας και πανίδας
  • την εξαιρετική αρχιτεκτονική κληρονομιά: τα αχυροκαλύβια, τις καλύβες και τα παραδοσιακά εξοχικά σπίτια
  • τις κούρσες της Camargue, ένα άθλημα που γεννήθηκε από τα παιχνίδια που διοργάνωναν οι ιδιοκτήτες των εξοχικών κατοικιών


Πώς να έρθετε στην Arles 

  • Από το αεροδρόμιο Μασσαλίας (65 χλμ): απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Μασσαλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού
  • Από το αεροδρόμιο του Παρισιού με το TGVΠαρίσι – Arles: 4 ώρες