Διαμονή εκτός των τοίχων 2014 ο Guillaume Robert στην Αρκαδία

Vérifier l’Arcadie, μια καλλιτεχνική εμπειρία καθ’ οδόν

Απρίλιος-Μάιος 2014
ΑΡΚΑΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Σε ένα ταξίδι που εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος του Γαλλικού Ινστιτούτου (Παρίσι) «Εκτός των τειχών», ο Guillaume Robert ακολουθεί κατά βήμα τους ζωγράφους, τους συγγραφείς και άλλους περιηγητές που ξεκινούσαν για να αντιπαραθέσουν τα στοιχεία των λόγιων και μυθολογικών πηγών με την πραγματικότητα που επικρατούσε στην Ελλάδα.
Αρχίζει το ταξίδι που θα τον οδηγήσει μέχρι την πεδιάδα της Μεγαλόπολης και το φαράγγι του ποταμού Λούσιου, εξοπλισμένος με έναν φορητό λειτουργικό μηχανισμό: η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από τη μετακίνηση ενός αυτοκινήτου θα διοχετεύεται στην κίνηση μιας ραπτομηχανής.

Έτσι θα δημιουργείται το ύφασμα με το οποίο ο Robert, με τη βοήθεια του χορευτή Julien Quartier, θα ντύνει το τοπίο και όσους συναντά, ενώ όλο αυτό το υλικό θα μαγνητοσκοπείται για να παρουσιαστεί αργότερα.

Αυτή η καλλιτεχνική διαδρομή θα δώσει την ευκαιρία να φτιαχτούν διάφορα «βιντεογραφικά αντικείμενα» και εγκαταστάσεις και να εκδοθεί ένας κατάλογος που θα εξιστορεί όλη την πορεία του project.

http://www.dda-ra.org/fr/oeuvres/ROBERT_Guillaume