• 1η έκδοση του Ψηφιακού Νοεμβρίου
  • Στρογγυλή τράπεζα & έκθεση: Εικονική πραγματικότητα
  • Πλατό media: Ψηφιακός κόσμος χωρίς γυναίκες: αδιανόητο και μη αποδεκτό
  • Το Μουσείο Μου: Το Μουσείο ως Σημείο Συνάντησης
  • Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία
  • Διάλεξη του Alain Badiou
  • Μαθήματα Γαλλικών 2019-2020

1η έκδοση του Ψηφιακού Νοεμβρίου

NN_thumbfrΟ Ψηφιακός Νοέμβριος είναι ένα νέο ετήσιο ραντεβού του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, αφιερωμένο στη ψηφιακή δημιουργία και στις καινοτόμες πρακτικές, όπου όλοι καλούνται να παίξουν, να δοκιμάσουν, να ανακαλύψουν και να ανταλλάξουν ιδέες.

Ο Ψηφιακός Νοέμβριος, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, καθορίζεται από τέσσερις λέξεις-κλειδιά: Σκέψη, Δημιουργία, (Από)κωδικοποίηση, Παιχνίδι, οι οποίες επιτρέπουν την κατανόηση των δυνατοτήτων του ψηφιακού.

Συναυλίες, εργαστήρια, εκθέσεις, ομιλίες ... ζήστε τον πρώτο Ψηφιακό Νοέμβρη με την οικογένειά σας ή / και τους φίλους σας!

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Περισσότερα

Στρογγυλή τράπεζα & Έκθεση: Εικονική πραγματικότητα

NN_thumbfrΣτρογγυλή τράπεζα: Νέα εικονική και αυξημένη πραγματικότητα: τάσεις, εφαρμογές και ανάπτυξη για τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση

21.11.2019, 11.00

Μια στρογγυλή τράπεζα που διοργανώνεται σε συνεργασία με το PowerX, με θέμα την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα και την εφαρμογή της στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της εκπαίδευσης.

Διαβάστε Περισσότερα

Πλατό media: Ψηφιακός κόσμος χωρίς γυναίκες: αδιανόητο και μη αποδεκτό

NN_thumbfr21.11.2019, 19.00 | Καφέ Γαλλικού Ινστιτούτου

Ένα Plateau-Media που καλεί τους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις για τη σχέση γυναίκας και ψηφιακού κόσμου, να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα πρότζεκτ τους.

Τη συζήτηση σε μορφή τηλεοπτικής εκπομπής, διάρκειας μίας μόλις ώρας, θα συντονίσει ένας δημοσιογράφος, και το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει με ερωτήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Το Μουσείο Μου: Το Μουσείο ως Σημείο Συνάντησης

mymuseumΣυνέδριο

20-21.11.2019 | Αθήνα, Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138
22.11.2019 | Θεσσαλονίκη, Μέγαρο Μουσικής

Στην ένατη κατά σειρά διοργάνωση, επαγγελματίες από τον μουσειακό και τον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικοί, θεωρητικοί και ακτιβιστές θα διερευνήσουν πώς τα μουσεία μπορούν να λειτουργήσουν ως χώροι για διαπολιτισμικό διάλογο, ακτιβισμό και συμμετοχή διαφορετικών κοινοτήτων.

Διαβάστε Περισσότερα

Εργαστήριο ψηφιακού κώδικα (coding workshop) για κορίτσια

code02, 09, 16, 23.11.2019

Στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Νοέμβρη 2019», το Γαλλικό Ινστιτούτο και το εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Ματαρόα προτείνουν ένα διαδραστικό εργαστήριο ψηφιακού κώδικα (coding workshop) μόνο για κορίτσια 11-15 ετών!
Ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να εκπαιδεύσει, να εμπνεύσει και να εφοδιάσει 25 κορίτσια με δεξιότητες προγραμματισμού, ώστε να κλείσει το χάσμα μεταξύ φύλων στους τομείς της τεχνολογίας και της πληροφορικής! >> Κάθε Σάββατο του Νοεμβρίου, 11.00-14.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αθήνα

Διαβάστε Περισσότερα

Έκθεση S’il vous PLAY

silvousplayΨηφιακός Νοέμβριος 2019

S’il vous PLAY, τα ανεξάρτητα βιντεοπαιχνίδια σε έκθεση!

05-30.11.2019 | Βιβλιοθήκη Octave Merlier
Τρίτη με Παρασκευή, 15.00 με 19.00 και τα Σάββατα, 10.00 με 14.00. Ελεύθερη είσοδος

Το βιντεοπαιχνίδι, αν και θεωρείται συχνά καθαρή ψυχαγωγία, προσφέρει στην πραγματικότητα έναν πολύ μεγάλο πλούτο σε ότι αφορά την γραφή και τα είδη.
Στη σκιά των πιο γνωστών παραγωγών βρίσκεται ένα πλήθος πρωτότυπων παιχνιδιών, των οποίων η ποικιλομορφία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτήν του ανεξάρτητου κινηματογράφου ή των εναλλακτικών κόμικς. Και οι γαλλικές δημιουργίες αποτελούν συχνά πηγή έμπνευσης στην εξερεύνηση αυτού του νέου μέσου.

Διαβάστε Περισσότερα

2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

2_athicffΗ μεγάλη γιορτή του νεανικού κινηματογράφου

18-24.11.2019 | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η δεύτερη διοργάνωση του Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών από όλο τον κόσμο σε πρώτη προβολή.

Tο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεδιπλώνεται μέσα σε επτά ημέρες και περιλαμβάνει σχολικές προβολές και προβολές για όλη την οικογένεια, ταινίες με ζωντανή μεταγλώττιση από ηθοποιούς, καλεσμένους και συζητήσεις με δημιουργούς.

Διαβάστε Περισσότερα

Ethnofest 10

ethnofest10Φεστιβάλ Εθνογραφικού κινηματογράφου της Αθήνας

28.11-04.12.2019 | Κινηματογράφος Άστορ

Το φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται τα τελευταία 10 χρόνια, προβάλλοντας τα καλύτερα ντοκιμαντέρ ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος τα οποία προκύπτουν από την έρευνα επιστημόνων της οπτικής ανθρωπολογίας ή συγγενών κλάδων.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας

jourduprof28.11.2019 | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στις 28 Νοεμβρίου 2019, σε κάθε γωνιά του κόσμου, οι καθηγητές γαλλικής γλώσσας έχουν την τιμητική τους γύρω από το θέμα της δημιουργικότητας και της καινοτομίας!
Τι πιο αυτονόητο από την ανάδειξη του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού που αποτελεί καθημερινή δέσμευση στην υπηρεσία της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2