ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Συνεργασία για το βιβλίο και τα έργα εικονογράφησης

 

Υποστήριξη της μετάφρασης. Το Γαλλικό Ινστιτούτο διαχειρίζεται προγράμματα όπως το Πρόγραμμα βοήθειας για εκδότες (PAP) «Jacqueline de Romilly» που στοχεύουν τόσο στη μετάφραση (από/προς ελληνικά ή γαλλικά) όσο και στη παραχώρηση δικαιωμάτων.

Προώθηση συγγραφέων και ενθάρρυνση πολιτιστικών διαλόγων. Σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες και τα βιβλιοπωλεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συμβάλλει στη προβολή των μεταφρασμένων έργων, καλώντας τους συγγραφείς στο πλαίσιο σημαντικών λογοτεχνικών εκδηλώσεων, όπως τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, και συναντήσεων με το κοινό στα βιβλιοπωλεία.

Προβολή της πολυμορφίας του εκδοτικού τομέα. Στην προσπάθειά του να προσεγγίσει ένα ευρύ κοινό, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προωθεί όλες τις εκφάνσεις του γαλλικού εκδοτικού τομέα, και ιδιαίτερα τις δυναμικές, όπως τη νεανική λογοτεχνία, τα εικονογραφημένα βιβλία, τα κόμιξ και τις γραφικές δημιουργίες.

Προγράμματα βοήθειας για τη μετάφραση από τα γαλλικά προς τα ελληνικά

PAP « Jacqueline de Romilly » από τα γαλλικά προς τα ελληνικά

Το πρόγραμμα βοήθειας για τη μετάφαση από τα γαλλικά προς τα ελληνικά δημιουργήθηκε το 2011.

Το πρόγραμμα επιτρέπει σε οποιαδήποτε έκδοση στα ελληνικά ενός γαλλόφωνου έργου να υποβάλλει αίτηση βοήθειας.

Η αίτηση κατατίθεται από Έλληνα εκδότη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Όλα τα είδη εκδόσεων είναι δεκτά, εκτός των σχολικών.

Το τιράζ θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1000 αντίτυπα.

Πρόγραμμα βοήθειας για τη μετάφραση από τα ελληνικά στα γαλλικά

PAP « Jacqueline de Romilly » από τα ελληνικά προς τα γαλλικά

Από το 2018, το Γαλλικό Ινστιτούτο στηρίζει επίσης και την κυκλοφορία των ελληνικών βιβλίων και συγγραφέων στο γαλλόφωνο κόσμο.

Κάθε έκδοση στα γαλλικά ενός έργου γραμμένου στα ελληνικά μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αίτησης υποστήριξης, την οποία θα κάνει ο Έλληνας ή ο Γάλλος εκδότης στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Όλα τα είδη εκδόσεων είναι δεκτά, εκτός των σχολικών.

 

Πρόγραμμα βοήθειας για την αγορά δικαιωμάτων

Πρόγραμμα βοήθειας για την αγορά δικαιωμάτων

PAP του Γαλλικού Ινστιτούτου Παρισιού (Institut françaisParis). Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος είναι ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του προγράμματος βοήθειας για την αγορά δικαιωμάτων του Institut français – Paris. Εδώ και 25 χρόνια, τα προγράμματα βοήθειας για εκδότες διευκόλυναν την έκδοση πάνω από 20 000 τίτλων Γάλλων και γαλλόφωνων συγγραφέων σε 75 χώρες. Στο πλαίσιο της υποστήριξής του, το Institut français – Paris αναλαμβάνει να πληρώσει τμήμα ή το σύνολο της προκαταβολής των δικαιωμάτων που θα έχουν διαπραγματευτεί οι Γάλλοι και Έλληνες έκδοτες. Όλα τα είδη εκδόσεων είναι δεκτά, εκτός των σχολικών ή πανεπιστημιακών.

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης