Εξετάσεις

Συμβουλευτείτε το Ημερολόγιο εξετάσεων: Μάιος 2024

Συμβουλευτείτε τα Εξέταστρα DELF-DALF-SORBONNE 2024

 

⚠️ Εγγραφές στις εξετάσεις DELF – DALF – SORBONNE, Μαΐου 2024

Οι εγγραφές στις εξετάσεις του Μαΐου 2024 πραγματοποιούνται από 13 έως 29 Φεβρουαρίου 2024 μέσω της πλατφόρμας eservices.ifg.gr

Αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων DELF – DALF – SORBONNE – Μάιος 2024

Προσοχή:

  • Συμβουλευτείτε τις ώρες των γραπτών εξετάσεων πριν την ηλεκτρονική σας εγγραφή.
  • Δεν μπορείτε να εγγραφείτε σε διπλώματα των οποίων οι ώρες διεξαγωγής συμπίπτουν.
  • Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και η πληρωμή είτε ηλεκτρονικά είτε σε τράπεζα με τον κωδικό πληρωμής.

Ενημερωθείτε για τη διαδικασία εγγραφών και τον κανονισμό των εξετάσεων.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, η Υπηρεσία Εξετάσεων βρίσκεται στη διάθεσή σας: [email protected]

Διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις

Εγγραφές: 13 - 29 Φεβρουαρίου 2024

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DELF / DALF / SORBONNE
Εγγραφές 13 – 29 Φεβρουαρίου 2024

Η διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, που διοργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και απλουστευμένη.

Οι εγγραφές στις εξετάσεις γίνονται μόνον ηλεκτρονικά, στην παρακάτω διεύθυνση: https://eservices.ifg.gr (ασφαλής πλατφόρμα στα ελληνικά και στα γαλλικά)

Μόλις ολοκληρώσετε την υποβολή υποψηφιότητας σε δίπλωμα(τα), επιλέγετε «Πληρωμή συμμετοχών» και έχετε δύο επιλογές (Τρόπος πληρωμής):

1. Πληρωμή απευθείας με τραπεζική κάρτα (πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα): Η εγγραφή σας με αυτό τον τρόπο επικυρώνεται αυτόματα.

2. Πληρωμή μέσω Τραπέζης: αν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο, τότε δημιουργείτε την «Ταυτότητα πληρωμής» με το ποσό των εξετάστρων, την οποία οφείλετε υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσετε πραγματοποιώντας τις πληρωμές σας. Μπορείτε είτε να την εκτυπώσετε και να πληρώσετε επί τόπου στην Τράπεζά σας, στα ταμεία, αν αυτή ανήκει στο δίκτυο συνεργαζόμενων Τραπεζών*, (σε αυτή την περίπτωση η συναλλαγή γίνεται μέσω DIAS CREDIT TRANSFER όπου απαιτείται IBAN Τραπεζικού σας λογαριασμού), είτε μέσω internet banking**, phone banking, σύμφωνα με τους όρους της εκάστοτε Τράπεζας, συμπληρώνοντας την ταυτότητα πληρωμής.

**Για πληρωμή μέσω Internet banking θα μεταβείτε στις «Πληρωμές», θα επιλέξετε αποκλειστικά « IFG -Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος» για όλους τους υποψήφιους ανεξαρτήτως τόπου εγγραφής (Αθηνών – Θεσσαλονίκης ή άλλων πόλεων) και θα συμπληρώσετε την ταυτότητα πληρωμής.

Προσοχή: Δεν θα χρειαστείτε σε καμία περίπτωση αριθμό Τραπεζικού λογαριασμού του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Μετά την πλήρη επεξεργασία του αρχείου σας και της πληρωμής σας, θα λάβετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την επιβεβαίωση της εγγραφής σας.

Προκειμένου να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια που ενδέχεται να χρειαστείτε για την διαδικασία εγγραφής, μπορείτε να απευθύνεστε στο εξειδικευμένο προσωπικό του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος το οποίο και είναι πρόθυμο να απαντάει στις ερωτήσεις σας:

– μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης: [email protected] (για την Αθήνα) / [email protected] (για την Θεσσαλονίκη)
– μέσω τηλεφώνου: 210.3398600 (για την Αθήνα) ή στο 2310.821231 (για την Θεσσαλονίκη).
– μέσω των ιστοσελίδων μας: http://www.ifg.gr ή http://www.ift.gr.

Οι υποψήφιοι που έχουν συμπληρώσει σωστά τον προσωπικό τους αριθμό κινητού τηλεφώνου θα λαμβάνουν ενημέρωση και μέσω Viber τόσο για τις προσκλήσεις και τα αποτελέσματα εξετάσεων όσο και για την αποστολή διπλωμάτων ή άλλων χρήσιμων πληροφοριών. Η παροχή αυτή είναι δωρεάν, προσφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου, για πληρέστερη προσωπική ενημέρωσή σας. Η επικοινωνία δεν είναι αμφίδρομη. Για ό,τι χρειαστείτε απευθύνεστε πάντοτε και μόνο στο [email protected]. Παρακαλείσθε όπως μη χρησιμοποιείτε άλλο μέσο επικοινωνίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ !

🔷 Τα εξεταστικά κέντρα καθορίζονται με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώνουν ως 1η προτίμηση εξεταστικού κέντρου την πόλη που τους εξυπηρετεί άμεσα (πχ. πόλη κατοικίας) και που εμπεριέχεται στην λίστα των εξεταστικών κέντρων ώστε να ληφθεί υπόψιν η προτίμησή τους και να προσμετρηθεί στον αριθμό των εγγεγραμμένων.

Το πρόγραμμα επιτρέπει έως 3 επιλογές διαφορετικών εξεταστικών κέντρων. Σε περίπτωση επιλογής ενός από τα κέντρα που συμπεριλαμβάνεται στην παρακάτω λίστα, το σύστημα δεν θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε σε 2η ή κατ΄επέκταση και σε 3η επιλογή πόλης ως εξεταστικό κέντρο.

Εξεταστικά κέντρα

Agrinion Αγρίνιο
Athènes Αθήνα
Chalkida Χαλκίδα
Chania Χανιά
Chios Χίος
Hérakleion Ηράκλειο
Ioannina Ιωάννινα
Kalamata Καλαμάτα
Korinthos Κόρινθος
Larisa Λάρισα
Lesvos Λέσβος
Nafplion Ναύπλιο
Patras Πάτρα
Rhodos Ρόδος
Thessalonique Θεσσαλονίκη
Trikala Τρίκαλα
Volos Βόλος

🔷 Η εγγραφή σε δίπλωμα προϋποθέτει ότι ο υποψήφιος έχει λάβει γνώση του προγράμματος των εξετάσεων και του κανονισμού των εξετάσεων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

🔷 Απαιτείται η καταχώρηση προσωπικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης και όχι σχολείων, γονέων ή κέντρων ξένων γλωσσών.

🔷 Για να αποφευχθεί τυχόν λάθος κατά την επιλογή διπλώματος (SORBONNE αντί για DELF ή PRIM αντί για JUNIOR), είναι απαραίτητη η συμβουλή καθηγητού. Υπενθυμίζουμε ότι το DELF PRIM (Α1, Α2) απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές Δημοτικού, ενώ το DELF JUNIOR (A1, A2, B1, Β2) απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Προσοχή στις υποψηφιότητες SORBONNE C2 το οποίο προϋποθέτει να είστε κάτοχος του C1.

🔷 Για τις εξετάσεις του SORBONNE C1-C2 επιλέγετε υποχρεωτικά είτε:

▪️ FOU (Ανθρωπιστικές σπουδές)
▪️ Littérature (Λογοτεχνία)

🔷  Προσοχή στην συμπλήρωση της αίτησης (στοιχεία υποψηφίου, δίπλωμα, ταχυδρομική διεύθυνση, κέντρο εξέτασης). Όσον αφορά στα στοιχεία του υποψηφίου, πρέπει να αντιστοιχούν στα αναγραφόμενα στην αστυνομική ταυτότητα ή στο διαβατήριό του το οποίο και ελέγχεται από αυτόν που κάνει την εγγραφή και έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τυχόν λάθη. Αν επιθυμείτε την μεταγραφή του ονόματος στα λατινικά σύμφωνα με την ταυτότητα ή το διαβατήριο διότι διαφέρει από την αυτόματη του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφής, θα πρέπει να συμπληρώσετε το ονοματεπώνυμο απευθείας με λατινικούς χαρακτήρες. Η διόρθωση λανθασμένα καταχωρημένων στοιχείων από μέρους του υποψηφίου γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση καθ’ όλη τη διάρκεια των εγγραφών. Μετά την λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών τυχόν διορθώσεις στις αιτήσεις χρεώνονται με το ποσό των 10 ευρώ.

Σε περίπτωση κατά την οποία δεν διορθώσετε τα τυχόν λάθη και το δίπλωμα εκδοθεί, χρεώνεστε με το ποσό των 20 ευρώ για αντικατάσταση αυτού.

🔷 Για περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει ειδικό αίτημα (υποψήφιοι με μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα όρασης κ.λπ.) θα πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσετε στο ειδικό πεδίο στην ηλεκτρονική αίτηση, να επισυνάψετε την επίσημη γνωμάτευση από την αρμόδια Δημόσια Υπηρεσία και επιπλέον να την αποστείλετε στην Υπηρεσία Εξετάσεων, κατά την περίοδο των εγγραφών, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ([email protected]) ή ταχυδρομικώς. Εάν δεν αναγραφεί το αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και δεν αποσταλεί εγκαίρως το συνοδευτικό πιστοποιητικό, δεν θα λαμβάνεται υπόψιν το εκ των υστέρων αίτημά σας. Το αίτημά αυτό επαναλαμβάνεται κάθε φορά που δίνετε εξετάσεις. Λόγω της εμπιστευτικότητας των εγγραφών αυτά καταστρέφονται άμα τη λήξει της εξεταστικής. Οι υποψήφιοι αυτής της κατηγορίας οι οποίοι διαμένουν στον νομό Αττικής καλούνται σε ένα συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο στην Αθήνα ανεξάρτητα από την περιοχή κατοικίας τους.

🔷 Η παράδοση / παραλαβή των διπλωμάτων γίνεται μόνο με απ’ ευθείας αποστολή (πληρωμή με αντικαταβολή 5 €) και χωρίς αίτηση, στη διεύθυνση που έχετε καταχωρήσει κατά την εγγραφή σας. Ως εκ τούτου, κανένα νέο δίπλωμα δεν παραλαμβάνεται πλέον επί τόπου από την Υπηρεσία Εγγραφών. Τα Σχολεία και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών πληρώνουν μόνο το αντίτιμο των 5 € ανεξαρτήτως αριθμού διπλωμάτων. Το μέτρο αυτό έχει ως σκοπό την απόδειξη παράδοσης και ενυπόγραφης παραλαβής του διπλώματος.

Διπλώματα Γαλλικής γλώσσας | France Éducation International και Sorbonne Université

France Éducation International και Sorbonne Université
Α1 DELF A1 Prim ( - 12 ετών)
Α1 DELF A1 Junior
Α2 DELF A2 Prim ( - 12 ετών)
Α2 DELF A2 Junior
Β1 DELF B1 Junior
Β2 DELF B2 Junior
B2 Sorbonne B2
C1 DALF C1
C1 Sorbonne C1 FOU
C1 Sorbonne C1 Littérature
C2 DALF C2
C2 Sorbonne C2 FOU (Μόνο κάτοχοι του Sorbonne C1 ή του DALF C1)
C2 Sorbonne C2 Littérature (Μόνο κάτοχοι του Sorbonne C1 ή του DALF C1)

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία σας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DELF / DALF / SORBONNE
Κατεβάστε το PDF

Κανονισμός Εξετάσεων

1. Η συμμετοχή στις εξετάσεις που οργανώνονται από τo Γαλλικό Ινστιτούτο – Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα προϋποθέτει την αποδοχή του παρόντος κανονισμού.

2. Τα εξέταστρα δεν μεταφέρονται ούτε επιστρέφονται. Σε περίπτωση απουσίας για λόγους υγείας, η μεταφορά χρημάτων γίνεται αποδεκτή μόνο εάν κατατεθεί πιστοποιητικό ιατρού θεωρημένο από δημόσιο νοσοκομείο ή Κέντρο ΠΕΔΥ μαζί με μια αίτηση, το αργότερο μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων στον Υπεύθυνο κέντρου ή αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο [email protected]. Σ’ αυτή την περίπτωση γίνεται μεταφορά μόνο για την επόμενη εξεταστική περίοδο και για το ίδιο δίπλωμα. Το εφάπαξ δε ποσό των 50 ευρώ θα καταβάλλεται ανά δίπλωμα ως έξοδα επανεγγραφής.

3. Ο υποψήφιος ο οποίος παρουσιάζεται στις εξετάσεις χωρίς ταυτότητα, διαβατήριο ή πιστοποιητικό γεννήσεως με ταυτοπροσωπία, όπως και ο υποψήφιος που δεν καταφθάνει εγκαίρως δεν μπορεί να εισέλθει στο εξεταστικό κέντρο.

4. Τόσο ο καθηγητής, όσο και ο υποψήφιος, καλούνται να συμβουλεύονται την ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος : www.ifg.gr και www.ift.gr, για να πληροφορούνται ή και να εκτυπώνουν :

α. Πρόσκληση β. Αποτελέσματα γ. Βεβαίωση πληρωμής. Ως εκ τούτου κανένα αποτέλεσμα ή πρόσκληση δεν αποστέλλονται ταχυδρομικώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι υποψήφιοι καλούνται στα εξεταστικά κέντρα σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας που έχουν οι ίδιοι επιλέξει κατά την ηλεκτρονική τους εγγραφή. Προσοχή! Να διαβάσετε τις οδηγίες που υπάρχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών προτού ολοκληρώσετε την εγγραφής σας.

5. Τυχόν παράπονα κατά τη διεξαγωγή των γραπτών ή προφορικών εξετάσεων πρέπει να αναφέρονται την ίδια στιγμή στον Υπεύθυνο Κέντρου από τον ίδιο τον υποψήφιο. Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις μετά την έξοδο από το εξεταστικό κέντρο δεν γίνονται αποδεκτές και κατ’ επέκταση δεν απαντούμε σ’ αυτές.

6. Για τις εξετάσεις του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας (DELF/DALF) αιτήσεις αναθεώρησης γραπτού δεν γίνονται δεκτές. Αιτήσεις για επίδειξη γραπτού γίνονται δεκτές, από τον καθηγητή και τον υποψήφιο επωνύμως, μόνο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο και εντός 7 ημερών από την ημερομηνία αναρτήσεώς τους. Το κόστος ανέρχεται στα 50€.

7. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Εξετάσεων της Σορβόννης όσον αφορά στα αποτελέσματα είναι τελεσίδικες. Κατά συνέπεια δεν θα απαντούμε σε αιτήσεις αναθεώρησης των αποτελεσμάτων ή επίδειξης γραπτού, πόσω μάλλον που αυτά ευρίσκονται στο εν λόγω Πανεπιστήμιο.

8. Για να συμβουλευθείτε τις προσκλήσεις σας μέσω διαδικτύου, πληκτρολογείτε επίθετο και κωδικό εξετάσεων ή επίθετο, όνομα και ημερομηνία γεννήσεως.

9. Όσον αφορά στα αποτελέσματα, μπορείτε να τα συμβουλευθείτε με το όνομα και επίθετό σας και με τον δωδεκαψήφιο κωδικό υποψηφίου ο οποίος αναγράφεται στην πρόσκλησή σας. Αποτελέσματα εξετάσεων δεν ανακοινώνονται τηλεφωνικώς ούτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μπορούν να εκτυπώσουν τις προσκλήσεις των μαθητών τους όπως και τα αποτελέσματα με τον κωδικό κέντρου και κωδικό πρόσβασης.

Για την εκτύπωση των βεβαιώσεων πληρωμής -με την έκδοση των αποτελεσμάτων- η διαδικασία πραγματοποιείται μεμονωμένα (accès candidat) με τη χρήση του δωδεκαψήφιου κωδικού και το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου.

10. Η παράδοση / παραλαβή των διπλωμάτων γίνεται μόνο με απ’ ευθείας αποστολή (πληρωμή με αντικαταβολή 5€) και χωρίς αίτηση, στη διεύθυνση που έχετε καταχωρήσει κατά την εγγραφή σας. Τούτου δοθέντος, κανένα δίπλωμα δεν παραλαμβάνεται επί τόπου από την Υπηρεσία Εγγραφών. Τα Σχολεία και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών πληρώνουν μόνο το αντίτιμο των 5€ ανεξαρτήτως αριθμού διπλωμάτων. Αποστέλλονται ξεχωριστά τα διπλώματα DELF/DALF και ξεχωριστά τα Sorbonne. Το μέτρο αυτό έχει ως σκοπό την απόδειξη παράδοσης και ενυπόγραφης παραλαβής του διπλώματος.

11. Οποιαδήποτε προσπάθεια αντιγραφής ή υποκλοπής συνεπάγεται τον αποκλεισμό του υποψηφίου για 5 χρόνια από τις εξετάσεις όλων των γαλλικών διπλωμάτων. Υπενθυμίζεται εδώ ότι γραπτά με μολύβι ή χαρακτηριστικά σημάδια ή εκφράσεις που αλλοιώνουν το γραπτό, δεν διορθώνονται.

12. Η είσοδος στα εξεταστικά κέντρα επιτρέπεται μόνο στους υποψηφίους καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων. Η προσέλευση στο εξεταστικό κέντρο γίνεται 30 λεπτά πριν την έναρξη των εξετάσεων.

13. Προσοχή στην συμπλήρωση της αίτησης (στοιχεία υποψηφίου, ταχυδρομική διεύθυνση, δίπλωμα, κέντρο εξέτασης). Όσον αφορά στα στοιχεία του υποψηφίου, πρέπει να αντιστοιχούν στα αναγραφόμενα στην αστυνομική ταυτότητα ή στο διαβατήριό του. Η διόρθωση λανθασμένα καταχωρημένων στοιχείων από μέρους του υποψηφίου γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση καθ’ όλη τη διάρκεια των εγγραφών. Μετά την λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών τυχόν διορθώσεις στις αιτήσεις χρεώνονται με το ποσό των 10 ευρώ. Eφιστούμε την προσοχή σας όταν εγγράφεστε στα επίπεδα Β2-C1-C2, ώστε να μην συγχέετε τα διπλώματα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης με τα διπλώματα του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας (DELF B2 – DALF C1, C2). Σε περίπτωση λάθους, μετά το πέρας των εγγραφών δεν μεταφέρεται το δίπλωμα (B2, C1, C2) του ενός φορέα στον άλλον. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν διορθώσετε τα τυχόν λάθη και το δίπλωμα εκδοθεί, χρεώνεστε με το ποσό των 20 ευρώ για αντικατάσταση αυτού.

14. Κάθε εγγραφή στις εξετάσεις προϋποθέτει ότι ο υποψήφιος έχει λάβει γνώση του αναλυτικού προγράμματος των εξετάσεων στις οποίες θα παρουσιαστεί πριν κάνει την εγγραφή του. Το αναλυτικό πρόγραμμα ανακοινώνεται κάθε Ιούνιο και πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους τόσο για την εξεταστική του Δεκεμβρίου, όσο και για την εξεταστική του Μαΐου – Ιουνίου της επόμενης χρονιάς.

15. Μετά την ανάρτηση των προσκλήσεων κανένα αίτημα για αλλαγή διπλώματος και εξεταστικού κέντρου δεν γίνεται δεκτό.

16. Το Γαλλικό Ινστιτούτο δικαιούται να τροποποιεί οποτεδήποτε, χωρίς προειδοποίηση, τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις, αναλαμβάνει όμως την υποχρέωση να ενημερώνει το παρόν κείμενο για κάθε τροποποίηση ή προσθήκη και να το αναρτά εγκαίρως στο διαδίκτυο.

Κανονισμός Εξετάσεων:
Κατεβάστε το PDF

Ενημερωτική επιστολή

Ενημερωτική επιστολή - Φεβρουαρίου 2024
Κατεβάστε το PDF

Χρήσιμες πληροφορίες

Ημερομηνίες Εγγραφών για την εξεταστική Δεκεμβρίου 2023

13 – 29 Φεβρουαρίου 2024 / ΜΟΝΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Αθήνα

Σίνα 31 – 10680
(τηλ.) +30 210 33 98 600
(φαξ) +30 210 33 98 711
[email protected]

Θεσσαλονίκη

(τηλ.) +30 2310 82 12 31
[email protected]

Ιστοσελίδα Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης