Προετοιμασία για τις εξετάσεις

Παράταση Εγγραφών για την εξεταστική Δεκεμβρίου 2021:

H ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών στις εξετάσεις Δεκεμβρίου 2021 θα ανοίξει κατ’ εξαίρεση για εγγραφές, μόνο για μία μέρα, την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου.

__

Συμβουλευτείτε το Ημερολόγιο εξετάσεων: Δεκεμβρίου 2021 | Μαΐου 2022

Συμβουλευτείτε τα Εξέταστρα DELF-DALF-SORBONNE 2021-2022

 

Διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις

Η διαδικασία εγγραφής στις εξετάσεις, που διοργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και απλουστευμένη.

Οι εγγραφές στις εξετάσεις γίνονται μόνον ηλεκτρονικά, σε αυτή τη διεύθυνση  (ασφαλής πλατφόρμα στα ελληνικά και στα γαλλικά).

Μόλις ολοκληρώσετε την υποβολή υποψηφιότητας σε δίπλωμα(τα), επιλέγετε «Πληρωμή συμμετοχών» και έχετε δύο επιλογές (Τρόπος πληρωμής) :

1. Πληρωμή απευθείας με τραπεζική κάρτα (πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη
κάρτα) : Η εγγραφή σας με αυτό τον τρόπο επικυρώνεται αυτόματα.

2. Πληρωμή μέσω Τραπέζης : αν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο, τότε δημιουργείτε την «Ταυτότητα πληρωμής» με το ποσό των εξέταστρων, την οποία οφείλετε υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσετε πραγματοποιώντας τις πληρωμές σας.

Μπορείτε είτε να την εκτυπώσετε και να πληρώσετε επί τόπου στην Τράπεζά σας, στα ταμεία, αν αυτή ανήκει στο δίκτυο συνεργαζόμενων Τραπεζών*, (σε αυτή την περίπτωση η συναλλαγή γίνεται μέσω DIAS CREDIT TRANSFER όπου απαιτείται IBAN Τραπεζικού σας λογαριασμού), είτε μέσω internet banking, phone banking**, σύμφωνα με τους όρους της εκάστοτε Τράπεζας, συμπληρώνοντας την ταυτότητα πληρωμής.

**Για πληρωμή μέσω Internet banking θα πάτε στις «Πληρωμές» και θα επιλέξετε είτε «Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος» για τους υποψήφιους Αθηνών – Επαρχίας (εκτός Κέντρων Βόρειας Ελλάδος), είτε «Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης» (μόνο για τους υποψήφιους Θεσσαλονίκης – Βόρειας Ελλάδος). Θα συμπληρώσετε την ταυτότητα πληρωμής.

Προσοχή : Δε θα χρειαστείτε σε καμία περίπτωση αριθμό Τραπεζικού λογαριασμού του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος ή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Μετά την πλήρη επεξεργασία του αρχείου σας και της πληρωμής σας, θα λάβετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και την επιβεβαίωση της εγγραφής σας.

Προκειμένου να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια που ενδέχεται να χρειαστείτε για τη διαδικασία εγγραφής, μπορείτε να απευθύνεστε στο εξειδικευμένο προσωπικό του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος το οποίο και είναι πρόθυμο να απαντάει στις ερωτήσεις σας:

– μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης : examens@ifg.gr (για την Αθήνα) και examens@ift.gr (για τη Θεσσαλονίκη)

– μέσω τηλεφώνου στις τηλεφωνικές γραμμές της Υπηρεσίας Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων : 210.33.98.678 (για την Αθήνα) και 2310.82.12.31 (για τη Θεσσαλονίκη).

* Συμβουλευτείτε τις ιστοσελίδες μας ifg.gr | ift.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ

• Τα εξεταστικά κέντρα της περιόδου Δεκεμβρίου 2021 θα καθοριστούν με βάση των αριθμό των εγγεγραμμένων.

• Η εγγραφή σε δίπλωμα προϋποθέτει ότι ο υποψήφιος έχει λάβει γνώση του προγράμματος των εξετάσεων και του κανονισμού των εξετάσεων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα. Βεβαίως, σε περίπτωση κατά την οποία, λόγω πανδημίας υπάρξει οποιαδήποτε εγκύκλιος από τις Ελληνικές υγειονομικές αρχές, το πρόγραμμα τροποποιείται αναλόγως.

• Απαιτείται η καταχώρηση προσωπικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης και όχι σχολείων, γονέων ή κέντρων ξένων γλωσσών. Σε περίπτωση διεξαγωγής εξετάσεων εξ αποστάσεως η προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση του υποψηφίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του.

• Οι υποψήφιοι των οποίων ο ταχυδρομικός κώδικας αρχίζει από 5 ή 6 επιλέγουν αποκλειστικά 3 από τα κάτωθι 5 κέντρα :
Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα.

• Για να αποφευχθεί τυχόν λάθος κατά την επιλογή διπλώματος (SORBONNE αντί για DELF ή PRIM αντί για JUNIOR), είναι απαραίτητη η συμβουλή καθηγητού. Υπενθυμίζουμε ότι το DELF PRIM (Α1, Α2) απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές Δημοτικού, ενώ το DELF JUNIOR (A1, A2, B1) απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το DELF B2 έχει δύο εκδοχές :

  • B2 Junior κάτω των 18 ετών
  • B2 ενηλίκων + 18 ετών

 

• Προσοχή στις υποψηφιότητες SORBONNE όταν υπάρχει προαπαιτούμενο δίπλωμα.

• Για τις εξετάσεις του SORBONNE C1 επιλέγετε υποχρεωτικά είτε:

FOU (Ανθρωπιστικές σπουδές)
Littérature (Λογοτεχνία)

• Προσοχή στη συμπλήρωση της αίτησης (στοιχεία υποψηφίου, δίπλωμα, ταχυδρομική διεύθυνση, κέντρο εξέτασης). Όσον αφορά στα στοιχεία του υποψηφίου, πρέπει να αντιστοιχούν στα αναγραφόμενα στην αστυνομική ταυτότητα ή στο διαβατήριό του. Η διόρθωση λανθασμένα καταχωρηθέντων στοιχείων από μέρους του υποψηφίου γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση καθ’όλη τη διάρκεια των εγγραφών. Μετά τη λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών τυχόν διορθώσεις στις αιτήσεις χρεώνονται με το ποσό των 10 ευρώ.

Σε περίπτωση κατά την οποία δε διορθώσετε τα τυχόν λάθη και το δίπλωμα εκδοθεί, χρεώνεστε με το ποσό των 20 ευρώ για αντικατάσταση αυτού.

• Για περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει ειδικό αίτημα (υποψήφιοι με μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα όρασης κ.λπ.) θα πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσετε στο ειδικό πεδίο στην ηλεκτρονική αίτηση, να επισυνάψετε τη γνωμάτευση από την αρμόδια Υπηρεσία και επιπλέον να την αποστείλετε στην Υπηρεσία Εξετάσεων, κατά την περίοδο των εγγραφών, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (examens@ifg.gr) ή ταχυδρομικώς. Εάν δεν αναγραφεί το αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και δεν αποσταλεί εγκαίρως το συνοδευτικό πιστοποιητικό, δεν θα λαμβάνεται υπόψιν το εκ των υστέρων αίτημά σας. Το αίτημά αυτό επαναλαμβάνεται κάθε φορά που δίνετε εξετάσεις. Λόγω της εμπιστευτικότητας των εγγραφών αυτά καταστρέφονται άμα τη λήξει της εξεταστικής. Οι υποψήφιοι αυτής της κατηγορίας οι οποίοι διαμένουν στον νομό Αττικής καλούνται σε ένα συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο στην Αθήνα ανεξάρτητα από την περιοχή κατοικίας τους.

Η παράδοση / παραλαβή των διπλωμάτων θα γίνεται μόνο με απ’ ευθείας αποστολή (πληρωμή με αντικαταβολή 5 €) στη διεύθυνση που έχετε καταχωρήσει κατά την εγγραφή σας. Ως εκ τούτου, κανένα νέο δίπλωμα δεν θα παραλαμβάνεται πλέον επί τόπου από την Υπηρεσία Εγγραφών. Τα Σχολεία και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών πληρώνουν μόνο το αντίτιμο των 5 € ανεξαρτήτως αριθμού διπλωμάτων.

Διπλώματα Γαλλικής γλώσσας για την εξεταστική Δεκεμβρίου 2021

France Éducation International και Sorbonne Université
Β1 DELF B1 Junior
Β2 DELF B2 Junior (- 18 ετών)
B2 DELF B2 Tout public (+ 18 ετών)
B2 Sorbonne B2
C1 DALF C1
C1 Sorbonne C1 FOU (Κάτοχοι Sorbonne B2 - Μόνο για την εξεταστική Δεκεμβρίου 2021)
C1 Sorbonne C1 Littérature (Κάτοχοι Sorbonne B2 - Μόνο για την εξεταστική Δεκεμβρίου 2021)
C2 DALF C2
C2 Sorbonne C2 (για κατόχους του Sorbonne C1 ή του DALF C1)

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Οι προφορικές εξετάσεις της Σορβόννης σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος θα διεξάγονται κατά βάση διαδικτυακά το 2021.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DELF / DALF / SORBONNE
Κατεβάστε το PDF

Κανονισμός Εξετάσεων

1. Η συμμετοχή στις εξετάσεις που οργανώνονται από τo Γαλλικό Ινστιτούτο – Γαλλική
Πρεσβεία στην Ελλάδα προϋποθέτει την αποδοχή του παρόντος κανονισμού.

2. Τα εξέταστρα δεν μεταφέρονται ούτε επιστρέφονται. Σε περίπτωση απουσίας για λόγους υγείας, η μεταφορά χρημάτων γίνεται αποδεκτή μόνο εάν κατατεθεί πιστοποιητικό ιατρού θεωρημένο από δημόσιο νοσοκομείο ή Κέντρο ΠΕΔΥ μαζί με μια αίτηση, το αργότερο μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων στον Υπεύθυνο κέντρου ή αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο examens@ifg.gr. Σ’ αυτή την περίπτωση γίνεται μεταφορά μόνο για την επόμενη εξεταστική περίοδο και για το ίδιο δίπλωμα. Το εφάπαξ δε ποσό των 50 ευρώ θα καταβάλλεται ανά δίπλωμα ως έξοδα επανεγγραφής.

3. Ο υποψήφιος ο οποίος παρουσιάζεται στις εξετάσεις χωρίς ταυτότητα, διαβατήριο ή πιστοποιητικό γεννήσεως με ταυτοπροσωπία, δεν μπορεί να συμμετάσχει σ ’αυτές.

4. Τόσο ο καθηγητής όσο και ο υποψήφιος καλούνται να συμβουλεύονται την ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος : www.ifg.gr και www.ift.gr, για να πληροφορούνται ή και να εκτυπώνουν :

1. Πρόσκληση

2. Αποτελέσματα

3. Βεβαίωση πληρωμής.

Ως εκ τούτου κανένα αποτέλεσμα ή πρόσκληση δεν αποστέλλονται ταχυδρομικώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι υποψήφιοι καλούνται στα εξεταστικά κέντρα σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας που έχουν οι ίδιοι επιλέξει κατά την ηλεκτρονική τους εγγραφή.

5. Τυχόν παράπονα κατά τη διεξαγωγή των γραπτών ή προφορικών εξετάσεων πρέπει να αναφέρονται την ίδια στιγμή στον Υπεύθυνο Κέντρου από τον ίδιο τον υποψήφιο. Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις μετά την έξοδο από το εξεταστικό κέντρο δεν γίνονται αποδεκτές και κατ’ επέκταση δεν απαντούμε σ’ αυτές.

6. Για τις εξετάσεις του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας (DELF/DALF) αιτήσεις αναθεώρησης γραπτού δεν γίνονται δεκτές. Αιτήσεις για επίδειξη γραπτού γίνονται δεκτές, από τον καθηγητή και τον υποψήφιο επωνύμως, μόνο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο και εντός 7 ημερών από την ημερομηνία αναρτήσεώς τους. Το κόστος ανέρχεται στα 50€.

7. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Εξετάσεων της Σορβόννης όσον αφορά στα αποτελέσματα είναι τελεσίδικες. Κατά συνέπεια δεν θα απαντούμε σε αιτήσεις αναθεώρησης των αποτελεσμάτων ή επίδειξης γραπτού, πόσω μάλλον που αυτά ευρίσκονται στο εν λόγω Πανεπιστήμιο.

8. Για να συμβουλευθείτε τις προσκλήσεις σας μέσω διαδικτύου, πληκτρολογείτε επίθετο και κωδικό εξετάσεων ή επίθετο, όνομα και έτος γεννήσεως.

9. Όσον αφορά στα αποτελέσματα, μπορείτε να τα συμβουλευθείτε με τον δωδεκαψήφιο κωδικό υποψηφίου ο οποίος αναγράφεται στην πρόσκλησή σας και το επίθετό σας. Αποτελέσματα εξετάσεων δεν ανακοινώνονται τηλεφωνικώς ούτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μπορούν να εκτυπώσουν τις προσκλήσεις των μαθητών τους όπως και τα αποτελέσματα με τον κωδικό κέντρου και κωδικό πρόσβασης.

Για την εκτύπωση των βεβαιώσεων πληρωμής – με την έκδοση των αποτελεσμάτων – η διαδικασία πραγματοποιείται μεμονωμένα (accès candidat) με τη χρήση του δωδεκαψήφιου κωδικού και το επίθετο του υποψηφίου.

10. Η παράδοση / παραλαβή των διπλωμάτων γίνεται μόνο με απ’ ευθείας αποστολή (πληρωμή με αντικαταβολή 5€), στη διεύθυνση που έχετε καταχωρήσει κατά την εγγραφή σας. Τούτου δοθέντος, κανένα δίπλωμα δεν παραλαμβάνεται επί τόπου από την Υπηρεσία Εγγραφών. Τα Σχολεία και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών πληρώνουν μόνο το αντίτιμο των 5€ ανεξαρτήτως αριθμού διπλωμάτων. Αποστέλλονται ξεχωριστά τα διπλώματα DELF/DALF και ξεχωριστά τα Sorbonne.

11. Οποιαδήποτε προσπάθεια αντιγραφής ή υποκλοπής συνεπάγεται τον αποκλεισμό του υποψηφίου για 5 χρόνια από τις εξετάσεις όλων των γαλλικών διπλωμάτων. Υπενθυμίζεται εδώ ότι γραπτά με μολύβι ή χαρακτηριστικά σημάδια ή εκφράσεις που αλλοιώνουν το γραπτό, δεν διορθώνονται.

12. Η είσοδος στα εξεταστικά κέντρα επιτρέπεται μόνο στους υποψηφίους καθ΄όλη τη διάρκεια των εξετάσεων. Η προσέλευση στο εξεταστικό κέντρο γίνεται 15 λεπτά πριν την έναρξη γραπτών και προφορικών εξετάσεων για τα κέντρα της επαρχίας και 30 λεπτά πριν τις γραπτές εξετάσεις των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

13. Κάθε εγγραφή στις εξετάσεις προϋποθέτει ότι ο υποψήφιος έχει λάβει γνώση του αναλυτικού προγράμματος των εξετάσεων στις οποίες θα παρουσιαστεί πριν κάνει την εγγραφή του. Το αναλυτικό πρόγραμμα ανακοινώνεται κάθε Ιούνιο και πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους τόσο για την εξεταστική του Δεκεμβρίου όσο και για την εξεταστική του Μαΐου – Ιουνίου της επόμενης χρονιάς.

14.Τυχόν αίτημα αλλαγής ημερομηνίας προφορικής εξέτασης καθώς και αλλαγής εξεταστικού κέντρου (διαφορετική πόλη από τη δηλωθείσα κατά την εγγραφή) πρέπει να υποβληθεί στην Υπηρεσία Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων το αργότερο δέκα ημέρες πριν την ημερομηνία εξέτασης συνοδευόμενο από σχετικό δικαιολογητικό ∙ χρεώνεται δε, με το ποσό των 20 ευρώ.

15. Η δοκιμασία της προφορικής κατανόησης διεξάγεται κατά τον ίδιο τρόπο σε όλα τα εξεταστικά κέντρα (συσκευή αναπαραγωγής mp3 ή διαδραστικός πίνακας).

16. Το Γαλλικό Ινστιτούτο δικαιούται να τροποποιεί οποτεδήποτε, χωρίς προειδοποίηση, τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις, αναλαμβάνει όμως την υποχρέωση να ενημερώνει το παρόν κείμενο για κάθε τροποποίηση ή προσθήκη και να το αναρτά εγκαίρως στο διαδίκτυο.

17. Οι προφορικές εξετάσεις της Σορβόννης σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος θα διεξάγονται κατά βάση διαδικτυακά. Ο σύνδεσμος εξέτασης (link) αποστέλλεται αποκλειστικά στην προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώνει ο υποψήφιος κατά την εγγραφή του και όχι σε αυτή του καθηγητή/κέντρου ξένων γλωσσών/σχολείου. Κατά συνέπεια, καθηγητής ο οποίος δεν καταχωρεί την ηλεκτρονική διεύθυνση του υποψηφίου αναλαμβάνει την υποχρέωση κοινοποίησης του συνδέσμου. Η διόρθωση δε ηλεκτρονικών διευθύνσεων μετά την λήξη των εγγραφών είναι αδύνατη.

18. Η είσοδος στα εξεταστικά κέντρα και καθ΄όλη την διάρκεια της πανδημίας διέπεται από τους κανονισμούς του ελληνικού κράτους και εφαρμόζονται απαρεγκλίτως βάσει της εκάστοτε απόφασης (πιστοποιητικό εμβολιασμού κλπ.)

Κανονισμός Εξετάσεων:
Κατεβάστε το PDF

Χρήσιμες πληροφορίες

Ημερομηνίες Εγγραφών για την εξεταστική Δεκεμβρίου 2021

από 1η έως 17 Οκτωβρίου 2021

Αθήνα

Σίνα 31 – 10680
(τηλ.) +30 210 33 98 600
(φαξ) +30 210 33 98 711
examens@ifg.gr

Θεσσαλονίκη

(τηλ.) +30 2310 82 12 31
examens@ift.gr

Ιστοσελίδα Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης