Σπουδές στη Γαλλία

Γιατί να επιλέξετε τη Γαλλία για τις σπουδές σας;

Σπουδές χρηματοδοτούμενες και εγγυημένες από το Κράτος

Η Γαλλία χρηματοδοτεί ένα μεγάλο μέρος του πραγματικού κόστους των σπουδών κάθε φοιτητή (11.740 € για κάθε φοιτητή τον χρόνο). Οι τίτλοι σπουδών της ανώτατης εκπαίδευσης, βασισμένοι στο ευρωπαϊκό πρότυπο Πτυχίο-Μεταπτυχιακό-Διαδακτορικό, επικυρώνονται από το κράτος, το οποίο και εγγυάται τη διεθνή αναγνώρισή τους.

Άριστη ανώτατη εκπαίδευση, προσαρμοσμένη σε κάθε ανάγκη

Το γαλλικό σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης βασίζεται σε ένα δίκτυο 3.500 ιδιωτικών και δημόσιων ιδρυμάτων. Η Γαλλία προσφέρει ποιοτικές σπουδές σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους κλάδους. Περισσότερα από 1600 προγράμματα στη Γαλλία, σε όλους τους τομείς, παρέχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης στα αγγλικά.

Έρευνα υψηλού επιπέδου

Η Γαλλία κατέχει την 6η θέση στον κόσμο, όσον αφορά τις εγχώριες δαπάνες για την Έρευνα και την Ανάπτυξη. Το 42% των διδακτορικών διατριβών που έχουν καταχωρηθεί στη Γαλλία, έχουν εκπονηθεί από αλλοδαπούς φοιτητές.

Ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την καινοτομία και τους νέους επιχειρηματίες

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης στην κατάταξη με τις 100 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις. Κατατάσσεται στην 6η θέση παγκοσμίως στην κατάθεση διεθνών αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Ένα ευχάριστο και ωφέλιμο περιβάλλον διαβίωσης στην καρδιά της Ευρώπης

Η Γαλλία, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό σε αριθμό ξένων επισκεπτών.

Ένας ελκυστικός προορισμός για τους αλλοδαπούς φοιτητές

Με πάνω από 323.933 εγγεγραμμένους φοιτητές στην ανώτατη εκπαίδευση (Υπουργείο εθνικής παιδείας, ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας της Γαλλίας, 2017), η Γαλλία είναι η 4η χώρα υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών στον κόσμο . Το 80% αυτών που σπούδασαν στη Γαλλία δηλώνει ικανοποιημένο από την ποιότητα των σπουδών και από τα πλεονεκτήματα του γαλλικού πτυχίου. 9 στους 10 φοιτητές που έρχονται στη Γαλλία αξιολογούν θετικά τη διαμονή τους και συστήνουν την Γαλλία ως προορισμό σπουδών.

 

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης