ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Συνεργασία για τον κινηματογράφο και τα οπτικοακουστικά μέσα

 

Προώθηση της γαλλικής δημιουργίας και τεχνογνωσίας σε θέματα κινηματογράφου, βιντεοπαιχνιδιών, μουσικής, εικονικής πραγματικότητας. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος καλλιεργεί σχέσεις με τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της επικράτειας. Κάθε χρόνο διοργανώνει το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, μια εκδήλωση εθνικής εμβέλειας που το 2019 γιόρτασε τα 20 του χρόνια.

Υποστήριξη της πολιτισμικής πολυμορφίας, προωθώντας το γαλλικό οικονομικό και νομοθετικό μοντέλο στα οπτικοακουστικά θέματα. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διευκολύνει το διάλογο μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων παραγόντων της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, δημιουργώντας έτσι γέφυρες μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων θεσμών.

Διευκόλυνση της διάδοσης γαλλικών έργων σε τοπικό επίπεδο. Με τη βοήθεια της πλατφόρμας IFcinéma του Institut français – Paris, ένας κατάλογος 3500 τίτλων βρίσκεται στη διάθεση του εκτενούς δικτύου συνεργατών του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος σε όλη την επικράτεια.

 

Πληροφορίες: Τμήμα Οπτικοακουστικών Βιομηχανιών [email protected]

MIF (Musique Indépendante Francophone)

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσίασε το 2021 και το 2022 τη δράση MIF (Musique Indépendante Francophone– Ανεξάρτητη Γαλλόφωνη Μουσική), όπου κάθε μήνα αναρτώνταν playlists με μουσικές επιλογές από ανεξάρτητους δημιουργούς, σχήματα και εταιρείες από τη Γαλλία, καθώς και γαλλόφωνες κυκλοφορίες από άλλες χώρες.

Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ανδρέου

Η κάθε playlist καλύπτει διαφορετικά είδη μουσικής και είναι οργανωμένη έτσι ώστε να μπορεί ο ακροατής να ερευνήσει περισσότερο τις κυκλοφορίες που τον ενδιαφέρουν. Κάθε κομμάτι της playlist έχει ένα link προς την κυκλοφορία, όπως είναι διαθέσιμη.

Πλατφόρμα IFcinéma

Το IFcinéma προσφέρει έναν κατάλογο γαλλικών ταινιών και έναν κατάλογο αφρικανικών ταινιών από την Cinémathèque Afrique για τη διοργάνωση μη εμπορικών δημόσιων προβολών, μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Αυτή η δραστηριότητα προγραμματισμού και διανομής απευθύνεται στους συνεργάτες του δικτύου των γαλλικών πολιτιστικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό (φεστιβάλ, βιβλιοθήκες, κινηματογράφοι, κινηματογραφικές λέσχες κ.λπ.) και στους εκπαιδευτικούς.

Στα φίλτρα αναζήτησης μπορείτε να διαλέξετε και να δείτε ποιες ταινίες είναι διαθέσιμες για προβολή στην Ελλάδα και ποιες έχουν και ελληνικούς υπότιτλους.

Λίστα ταινιών μικρού μήκους με ελληνικούς υπότιτλους

Λίστα ταινιών μικρού μήκους χωρίς διαλόγους

Λίστα ταινιών μεγάλου μήκους με ελληνικούς υπότιτλους

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης